Şevket Kazan: Özel Yetkili Mahkemeler Davalar Bitince Uygulamadan Kaldırılmalı - Son Dakika
Güncel

Şevket Kazan: Özel Yetkili Mahkemeler Davalar Bitince Uygulamadan Kaldırılmalı

Şevket Kazan: Özel Yetkili Mahkemeler Davalar Bitince Uygulamadan Kaldırılmalı

SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, özel yetkili mahkemelerin önemli davalara baktığını belirterek, "Bu mahkemelerin bu davaların bitimiyle uygulamadan kaldırılması gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

27.02.2012 21:48  Güncelleme: 08:04

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, özel yetkili mahkemelerin önemli davalara baktığını belirterek, "Bu davalar için kurulmuş olan bu mahkemelerin bu davaların bitimiyle uygulamadan kaldırılması gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

Bir basın mensubunun özel yetkili mahkemeler ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Kazan, şunları söyledi:

"Özel yetkili mahkemeler DGM'lerin yerine kurulmuş olarak fevkalade önemli davalara bakıyor. Fevkalade hayati davalara bakıyor. Türkiye'nin rejimi ile ilgili davalara bakıyor. Dolayısıyla bu mahkemelerin böyle bir süreç içerisinde yetkilerle donatılması lazımdı. O yetkiler kendilerine verilmiş çalışıyorlar. Ancak şunu söyleyebilirim; Tutukluluk hallerinin uzun sürdüğü konusunda bir eleştiri yapmak gerekebilir. Zaten yapanlar da var. Öyle zannediyorum. Bir an önce bitirilmeli. Eğer mahkumiyet söz konusuysa onu çekmeye başlamalı. Yalnız şu var biliyorsunuz. Her dava dosyasında sanıkları saymaya başladığınız zaman 20 sanık var, 30 sanık var. 20-30 sanıklı bir dosyanın yargılanmasında hüviyetlerin tespiti, ifadelerinin alınması, dosya içerisindeki karanlık bir noktaların aydınlanması için hakim tarafından sorular yöneltilmesi onların cevaplandırılması, onların değerlendirilmesi, tabi yargılanan insanların kısa zamanda tahliyesine imkan bırakmıyor. Tahliyesi gerekenler başlangıçta tahliye ediliyorlar ve yahut tutuklanmıyorlar. Tabi bunlar devamlı olmamalı artık. Yani bu davalar için kurulmuş olan bu mahkemelerin bu davaların bitimiyle uygulamadan kaldırılması gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü bunlar olağanüstü mahkemelerdir. İnşallah sonu hayırlı olur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şevket Kazan: Özel Yetkili Mahkemeler Davalar Bitince Uygulamadan Kaldırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement