Şike Davasında 7 Tahliye - Son Dakika
Güncel

Şike Davasında 7 Tahliye

Şike Davasında 7 Tahliye

Aziz Yıldırım'a tahliye kararı çıkmadı.

25.02.2012 03:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aziz Yıldırım'a tahliye kararı çıkmadı. Şike davasında mahkeme, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Mehmet Yenice ve Ömer Ülkü'nün tahliyesine karar verdi. Birinci Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade veren 'Gizli Tanık Poyraz"ın beyanları istendi. Duruşma 26 mart'a ertelendi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8. duruşmasında mahkeme yaklaşık 3 saat aranın ardından kararını açıkladı.

7 TAHLİYE

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Eskişehir eski Teknikdirektörü Bülent Uygun, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski futbolcu Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Mehmet Yenice ve Ömer Ülkü'nün tahliyesine karar verdi. Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının değişme ihtimali ve sanıkların tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. Mahkeme Emanuel Emenike, Göksel Gümüşdağ, Tayfur Havutçu ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığı bir sonraki duruşma savunmalarının alınması için çağırdı. Mahkeme, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın mevcut deliller atılı suçlamalar kuvvetli suç şüphesi, delilleri karartma ihtimali, dosyada bulunan fiziki takip tutunaklarını gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

'GİZLİ TANIK POYRAZ'IN İFADESİ İSTENDİ

Mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen birinci Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade veren 'Gizli Tanık Poyraz"ın tüm beyanlarının bir örneğinin istenmesine hükmetti. İddianamede şike ve teşvik yapıldığı iddia edilen maçların görüntülerinin yayıncı kuruluştan istenmesine karar veren heyet, aralarında TFF Başkan adayı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Lütfü Arıboğan'ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin tanık olarak dinlenilmesi taleplerinin sanıkların savunmasının alınmasından sonra değerlendirilmesine karar verdi.

MAÇ GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ

Mahkeme İBB Spor Kulübüne 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzon - İBB maçında kulüp yönetimi tarafından maçla ilgili olarak başarılı olmaları için maç primi verilip verilmediğinin sorulmasını kararlaştırdı. Mahkeme haklarında seyir yasağı bulunan ancak daha önce kaldırılmayan Yusuf Turanlı, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Tamer Yelkovan ve Bülent İbrahim İşcan'ın hakkında bulunan seyir yasağı kaldırıldı.

Mahkeme Zafer Tüzün, Korcan Çelikay, İlhan Çelikay ve İbrahim Akın'ın haklarında bulunan yutrdışına çıkış yasağını kaldırıdı.

26 MART'A ERTELENDİ

Mahkeme ayrıca bütün sanıkların seyir yasağını kaldırdı. Duruşma 26 Mart'a ertelendi. Şike davası 26-30 Mart arasında görülecek. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şike Davasında 7 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement