Şırnaklılar Güvenlik Güçlerini Bağrına Bastı - Son Dakika
Güncel

Şırnaklılar Güvenlik Güçlerini Bağrına Bastı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Arama tarama çalışması detayları Güvenlik güçlerinin vatandaşla sohbeti - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta, kenti terk etmeyen vatandaşlar, güvenlik güçlerine büyük destek veriyor Operasyona katılan polis ve askerlere yemek ve çay ikramında bulunan Şırnaklılar, operasyonların bir an önce başarıyla tamamlanmasını temenni ediyor Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta vatandaşlar güvenlik görevlilerine büyük destek veriyor.

10.05.2016 12:41

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Arama tarama çalışması detayları

Güvenlik güçlerinin vatandaşla sohbeti

- Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta, kenti terk etmeyen vatandaşlar, güvenlik güçlerine büyük destek veriyor

Operasyona katılan polis ve askerlere yemek ve çay ikramında bulunan Şırnaklılar, operasyonların bir an önce başarıyla tamamlanmasını temenni ediyor

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta vatandaşlar güvenlik görevlilerine büyük destek veriyor.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmalar Bahçelievler, Gazi Paşa ve İsmet Paşa mahallelerinde devam ederken, terörle mücadele timleri operasyonların tamamlandığı bölgelerde ev aramaları gerçekleştiriyor.

Bağırlarına bastılar

Operasyonların tamamlandığı Yeşilyurt ve Gündoğdu mahallelerinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik ev aramaları yapan terörle mücadele timlerine, Şırnaklılar sevgi gösterisinde bulunuyor.

Operasyonlara destek vererek güvenlik güçlerine sahip çıkan vatandaşlarca çalışmalarda yorulan asker ve polislere çay ve yemek ikramı yapılıyor.

Teröristlerin bölgeye büyük zarar verdiğini ve operasyonların bir an önce başarıyla tamamlanmasını dört gözle beklediklerini ifade eden vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında duygu dolu diyaloglar yaşanıyor.

"Tek güvendiğim devlet"

Gündoğdu Mahallesi'ndeki evinde yaşayan 72 yaşındaki 7 çocuk annesi H.K, gidecek yeri olmadığı için evini terk etmediğini belirterek, operasyonların bir an önce tamamlanmasını istediğini söyledi.

Operasyondan önce terör örgütü mensuplarının herkese baskı kurduğunu ifade eden H.K, şöyle konuştu:

"Ben tek başıma yaşıyorum, evimin her tarafına yazı yazdılar, herkesi korkuttular. Operasyon başlamadan gitmek istedim ancak gidecek bir yerim yok. Tek güvendiğim devlet, asker ve polistir. Bana onlar sahip çıkar dedim ve evimde kaldım. Allah onlardan razı olsun, zaman zaman evime gıda getirdiler. Onları gördüğümde evlatlarımı görmüş gibi oluyorum. Umarım bu bela en kısa sürede sona biter."

"Güvenlik güçleri olmasa evimizde duramazdık"

Güvenlik görevlilerine kek ve çay ikram eden S.T. ise bölge halkının teröre destek vermediğini, korktukları için seslerini çıkartamadıklarını söyledi.

Operasyonların başlamasıyla kendilerini güvende hissetmeye başladıklarını aktaran S.T, şöyle konuştu:

İnanın herkes teröristlerden korktuğu için seslerini çıkartamıyor. Çünkü gelip, silahla tehdit ediyorlar, çocukları dağa götürmekle tehdit ediyorlar. Operasyon başladı rahatladık. Asker, polis olmasa evimizde duramazdık. İnşallah bir an önce biter ve Şırnak huzura kavuşur."

328 terörist etkisiz hale getirildi

Son 24 saatte 6 teröristin etkisiz hale getirildiği kentte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 328'e yükselirken, bugüne kadar 915 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Teröristler tarafından oluşturulan 162 barikat kaldırılıp, 21 çukur güvenlik güçlerince kapatıldı.

Şırnaklılar Güvenlik Güçlerini Bağrına Bastı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnaklılar Güvenlik Güçlerini Bağrına Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement