Sivas, Valisini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Sivas, Valisini Uğurladı

Sivas, Valisini Uğurladı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle vefat eden Vali Zübeyir Kemelek için Sivas'ta tören düzenlendi.

21.02.2014 14:55  Güncelleme: 17:39

Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Sivas Valisi 60 yaşındaki Zübeyir Kemelek hayatını kaybetti. Kemelek için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabutu Malatya'dan ambulansla Sivas'a getirilen Vali Zübeyir Kemelek'in cenazesi, polislerin omuzları üzerinde Ulu Cami'ye getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Vali Kemelek'in cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Valiliği önüne getirildi.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Burada düzenlenen tören, Vali Kemelek'in öz geçmişinin okunması ve saygı duruşu ile başladı. Tören sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Törende konuşan Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, "Çok büyük bir kayıp vesilesi ile bir arada bulunuyoruz. Kıymetli Valimizi ebedi istirahatına uğurluyoruz" dedi.

DUALAR EŞLİĞİNDE MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Vali Kemelek'in cenazesi dualar eşliğinde memleketi Çorum'un İskilip ilçesine gönderildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Vali Kemelek, yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Çorum'da toprağa verilecek.

Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Kemelek'in oğlu Barış Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek için bir taziye mesajı yayımladı. Çankaya Köşkü'nden yayımlanan mesajda şunlar kaydedildi:

"Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Zübeyir Kemelek, üstlendiği görevlerde vatandaşlarımızın refah ve mutluluğu için büyük bir sevgiyle ve fedakârca gayret gösteren, çalışmalarını takdirle karşıladığımız kıymetli bir idareciydi. Aziz milletimiz, ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Zübeyir Kemelek'i daima saygıyla hatırlayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, Sivaslılara ve Içişleri Bakanlığımız'a başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

 


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas, Valisini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • dersim karakuş: vala başbakan olsa ne yazar 2 metre kefen oyunu bozar inş temiz amele rabine varmış alahhh nur icinde yatırsın kul hakı yememiş umarım 32 7 Yanıtla
  • kenan cenk: Mekanı cennet olsun inşallah 29 4 Yanıtla
  • İHL Lİ ÖĞRETMEN: Tamamen yağcılık ve siyasi propağanda. Allah C.C rahmet eylesin.Ölenin arkasında tabiki iyi konuşacağız. 1,5 yılda ne yapabilir bir insan.Sanki 15-20 yıl o ilde çalışmış her köye her yere gidip hizmet yapmış gibi abartılıyor. Bir kaymakam adayı ilçede 6 ay görev yapıyor giderken veda proğramı ve veda yemeği yağcılar iş başında esnaf,siyasetci,yalaka takımı oooooh.Bir öğretmen 8-10 sene görev yapıyor görevden ayrıldığını duyan bile yok.Ben şube müdürlüğü yaptığım dönemde buna şahit oldum ve kaymakamın vedasına gitmedim.Ne yaptı adam 6 ayda vedayı hak edecek.Yalaka millete yazıklar olsun. AKP her işi siyasi Show yaptığı gibi Rahmetli Valinin cenazesini bile siyasi malzeme olarak kullanmış açıkca yazıklar olsun siyasi rezilliğe. 10 8 Yanıtla
  • Zekiye BOZ: Allah rahmet etsin.Hırsından kinden arınmış gayet kibar valim nur içinde yat.Osmaniyeye hüzün çöktü. 8 1 Yanıtla

Advertisement