Sokak Havyanlarının Meleği - Son Dakika
Güncel

Sokak Havyanlarının Meleği

Sokak Havyanlarının Meleği

Dalam'da Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsis edilen 30 dönümlük arazi üzerine kurulu barınaktaki sokak hayvanlarının sayısı 800'ü aştı.

28.06.2013 10:43  Güncelleme: 11:02

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsis edilen 30 dönümlük arazi üzerine kurulu barınaktaki sokak hayvanlarının sayısı 800'ü aştı.

Muğla Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen'in sekiz yıl önce Ortaca'ya yerleşmesiyle, sokak hayvanlarının kaderleri de değişti. Sokak hayvanlarının yürekleri acıtan görüntülerini görünce harekete geçen Dağdelen, birçok prosedürü yerine getirerek şu andaki hayvan barınağını kurmayı başardı. Dört yıl önce de barınağa taşınan Dağdelen, 24 saat sokak dostlarıyla yaşamaya başladı. Kendisine her konuda yardımcı olan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'e (CHP) teşekkür eden Dağdelen "Kendisi gerçek bir hayvan dostu. Barınakta bana yardımcı olmaları için üç kişi görevlendirdi. Yaz aylarında otellerden artan yiyecekleri toplatıp barınağa getirtiyor, kış aylarında da mama takviyesi yapıyor. Barınaktaki hayvanların sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda 800'ü aştı" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Havyanlarının Meleği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement