Bakan Koca'nın ismini vererek uyardığı kentimizden yasak haberi geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Koca'nın ismini vererek uyardığı kentimizden yasak haberi geldi

Vaka artışının görüldüğü kentlerimizden biri olan Denizli'de meydan, park, semt pazarları ve bazı açık alanlarda sigara içilmesi yasaklandı.

22.10.2020 10:43  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından alarm veren 8 ilin ismini vererek kritik bir paylaşımda bulundu. Şehirleri tek tek açıklayan Bakan Koca'nın paylaşımının ardından bir ilden ilk yasak haberi geldi.

BAKAN KOCA 8 KENTİMİZE DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Koca yaptığı son paylaşımda, " İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman, Aydın toplantılarında salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı değerlendirdik. İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım" ifadelerini kullandı.

İLK YASAK HABERİ DENİZLİ'DEN GELDİ

Bakan Koca'nın bu açıklamasından sonra Denizli'de koronavirüs ile mücadele kapsamında meydan, park, semt pazarları ve bazı açık alanlarda sigara içilmesi kısıtlandı. Valilikten yapılan açıklamada, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu'nda yeni kararlar alındığı belirtildi.

KARARA UYMAYANLAR HAKKINDA İDARİ İŞLEM YAPILACAK

Kentte tüm işletme ve iş yerlerine girişte HES kodunun sorgulanması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Sigara içmenin doğru şekilde maske takmayı engellemesinden dolayı halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, parklar, sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM'ler, fatura ödeme yerleri ile semt pazarlarında sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verildi. " ifadesine yer verildi.

Karara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacağı aktarılan açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili de adli süreç başlatılacağı kaydedildi.

Bakan Koca\'nın ismini vererek uyardığı kentimizden yasak haberi geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Koca'nın ismini vererek uyardığı kentimizden yasak haberi geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ne: sigara içmek yasak. Dolaşmak serbest bBravo!!! 7 1 Yanıtla
  • şaka gibi: sigara içimini mi yasaklamışlar yalnızca şaka gibi ya gerçekten başka ülkede bunlar yoktur.Vaka sayısı almış yürümüş kısıtlama getirmeleri gerekn sokaklar yerine sigara çok işe yarıyacak eminim bu yasak sigara içmezlerse virus bittti vay haline virusun çok korkmuştur şimdi 6 0 Yanıtla
  • .: bende bı sey sandım ala ala yaaaa 4 0 Yanıtla
  • f: derhal istifa etmeli. bu süreçte halkı şeffaf bilgilendirmediği için, yaz aylarında başlaması gereken ağır önemler sonrası ekimde okullar açılabilirdi, ama yazın böyle br şey olmadığı için, şimdi okulların şubatta bile açılması bir rüya artık. 1 0 Yanıtla
  • kemal çelebi: sigara içenlerde covid 19 pek yaşama şansı bulmuyor hatta amerika ve çindede bilim insanları bunu araştırıyor.. e-e-ee ne oldu şimdi herkes ortalıkta dolaşıcak sigara içilmeyince korona bulaşmıcak.. ne biçim bir dönemden geçiyoruzyaa.. sonumuz hayrolur inşallah. 0 0 Yanıtla

Advertisement