Suriye Kızılayı Başkanı Attar'dan 'Dönün' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Suriye Kızılayı Başkanı Attar'dan 'Dönün' Çağrısı

Suriye Kızılayı Başkanı Attar\'dan \'Dönün\' Çağrısı

Kızılay Başkanı Abdurrahman Attar ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali Hatay'da bir araya geldi.

05.07.2011 15:40

Suriye Kızılayı Başkanı Abdurrahman Attar, ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin güvenle ülkelerine dönebileceğini, dönenlerin can güvenliklerinin teminat altında olduğunu söyledi

Kızılay Başkanı Abdurrahman Attar ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali Hatay'da bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Abdurrahman Attar, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin geri dönüşleri için hiçbir şüpheleri olmamasını gerektiğini söyledi. Türkiye ve Suriye ilişkilerinin özel olduğunu ve bu şekilde kalmaya devam edeceğini belirten Attar şöyle konuştu:

"Türkiye'deki Suriye vatandaşları güven içerisinde ülkelerine dönebilirler. Orada can güvenlikleri sağlanacak ve Suriye Devleti kendilerine kucak açacaktır. Vatandaşlarımızın kendi istekleriyle Suriye'ye dönmelerini arzu ediyoruz.

Suriye hükümetinden 'Suriye'ye dönecek olanların can güvenliklerinin garanti altına alınması' konusunda söz aldım. Suriyelilerin bir an önce ülkelerine dönmelerini bekliyoruz.

Şimdi mevsim hasat zamanıdır. Tarlalar kendilerini beklemektedir. Onlar özgürlük ve demokratik sisteme geçilmesini istiyorlardı. Zaten Beşar Esad bu ıslahatları yapmaya başlamıştır ve birçok karar almıştır ve bunları yürürlüğe geçmiştir. "

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de Attar ile uzun süreden bu yana dostlukları bulunduğunu ve uluslararası tüm faaliyetlerde birlikte hareket ettiklerini anlattı.

Açıklamanın ardından Attar, Küçükali ve Suriye Kızılayı Genel Müdürü Marvan Abdullah, Antakya'daki Türk Kızılayı Suriye Krizi İnsani Yardım Koordinatörlüğüne geçti. Attar, burada çadır kentlerden getirilen bazı Suriyelilerle görüşme yaptı. - Hatay/ Antakya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye Kızılayı Başkanı Attar'dan 'Dönün' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement