Suriye sınırına istinat duvarı örülmesi - Son Dakika
Güncel

Suriye sınırına istinat duvarı örülmesi

Suriye sınırına istinat duvarı örülmesi

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile bir grup, Suriye sınırında yapılmak istenen duvarı protesto etti.

17.10.2013 17:05

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile bir grup, Suriye sınırında yapılmak istenen duvarı protesto etti.

Dora ile aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP İl başkanı Reşat Kaymaz, BDP eski Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve BDP Nusaybin İlçe Başkanı Abdulbari Eren'in de bulunduğu grup Mitanni Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Buradan yürüyüşe geçen grup, sık sık "utanç duvarı istemiyoruz" sloganı attı.

Lozan Caddesi'nde bulunan Yıldırım Ortaokulu mevkisinde Nusaybin-Kamışlı sınırına gelen grup, mayınlı alanı çevreleyen dikenli teller önünde insan zinciri oluşturdu.

Grup adına konuşan BDP Mardin Milletvekili Dora, çok önemli bir süreçte bulunduklarını söyledi.

" Türkiye'de başlatılan demokratik çözüm ve barış süreci başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye'nin batısında da büyük bir destekle karşılanmıştır" diyen Dora, amaçlarının Türkiye'de bütün halkların kardeşliği çerçevesinde vatandaşların özgür ve eşit olabilecekleri bir geleceğin inşa edilmesi olduğunu belirtti.

Böyle bir süreç varken tekrar insanlara güvensizlik pompalamanın doğru olmadığını kaydeden Dora, şöyle konuştu:

"Bu suni sınırlar İngilizler ve Fansızlar tarafından çizilmiş. Kürt, Süryani Yezidi, Arap, Türkmen, Nusayri halkını ve bütün bu coğrafyada halkları bu şekilde cetvelle suni sınırlarla birbirlerinden ayırmışlardır. Ama bu sınırlar pratikte hiçbir zaman göz önünde bulundurulmadı. Nice insan bu mayınlarda canını kaybetti. Bu sınırların halkın hafızalarında, beyinlerinde yeri yoktur. Türkiye'de böyle bir süreç başatılmışken, yaklaşık 8-9 aydır cenazeler gelmemişken halklarda böyle bir güven oluşmuşken tekrar böyle bir güvensizlik ortamının yaratılmasını BDP ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklar olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu duvarın Türkiye'de yaşayan ne Türk ne Kürt ne de başka halklara bir yarar getireceğini düşünmüyoruz. Herkesi aklı selimle düşünmeye davet ediyoruz."

BDP İl Başkanı Kaymaz da bölgeye duvar yapılmasını istemediklerini belirterek, "Yetkililer bu duvarı durdurmazsa her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Açıkça söylüyoruz gerekirse mevcut alana girerek mayınları üzerimizde patlatacağız ve bu sınırı Kamışlı ile Nusaybin arasından kaldıracağız" dedi.

Grup daha sonra duvarın yapılacağı alanı temsili olarak taşladı.

Grubun sınıra gelişi

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora'nın konuşması

Sınıra insan zinciri

Polis ve askerin anonsları

Grubun sınıra taş atması

Genel Görüntülüer

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye sınırına istinat duvarı örülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement