Ttso Yönetimi Güney Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee ile Yemekte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ttso Yönetimi Güney Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee ile Yemekte Buluştu

Ttso Yönetimi Güney Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee ile Yemekte Buluştu

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E.Sangkyu Lee, Türkiye'deki 1.5 milyar dolara ulaşan Güney Kore yatırımlarını daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

01.06.2012 19:04

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Sangkyu Lee, Türkiye'deki 1.5 milyar dolara ulaşan Güney Kore yatırımlarını daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile yemekte buluşan Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Sangkyu Lee, Türk iş adamlarını Güney Kore ile daha sıkı bir iş diyaloğu kurmalarını önerdi.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki ticareti canlandırmak istediklerini belirten Büyükelçi Lee, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ülkesinde çok ünlü olduğunu bu nedenle Trabzonlu iş adamların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Sangkyu Lee, "Trabzon şehrinin Güney Kore'de reklama ihtiyacı yok. Çok tanınan bir şehirdir. İş adamlarının ticari ilişkileri geliştirmesini istiyoruz. Güney Kore'nin Türkiye'deki yatırımları 1.5 milyar doları buldu. Otomotiv, demir çelik ve tekstil sektörlerinde ağırlıklı olan bu yatırımlar daha da gelişecektir. İstanbul ve Bursa gibi illerin yanında özellikle Trabzon gibi Kafkasya ve Rusya gibi ülkelere ihracat avantajı bulunan Trabzon gibi illere Güney Koreli iş adamlarımızı yönlendirmek istiyoruz" dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Güney Kore ile Trabzon arasında yapılabilecek iş birliği alanları hakkında büyükelçiye bilgi verdi. Hacısalihoğlu "Trabzon'un fındık konusunda Türkiye'nin en modern tesislerine sahiptir: Fındık sektöründe fabrikalarımız ile işbirliği yapılabilir. Rusya, Kafkasya ve İran pazarına en güvenli ticaret Trabzon üzerinden gerçekleştirilebilir. Firmalarımız arasında bu işbirliği de gelişmeye açıktır. Trabzon'da tersane alanında altyapı hazırlanmıştır. Saç gemi yapımı sektöründe yürütülmekte olan modernize çalışması ve üretim alanında ortak çalışmalar gerçekleştirilebilir. Çimento hammaddesi bölgemizde yüksek rezervlere sahiptir, bu alanda da ortaklıklar düşünülebilir. Deniz ve kültür balıkçılığında yüksek üretime sahip olan Trabzon ve Doğu Karadeniz'de balığın işlenmesi ve ihracatında işbirliği mümkündür. Özel bir firma tarafından ilk örnek üretimleri gerçekleştirilen iş makinelerinin seri üretimi için işbirliği yapılabilir. Turizm alanında Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ne Güney Kore'den tur paketleri düzenlenebilir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ttso Yönetimi Güney Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee ile Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement