TÜGİAD Girişime Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

TÜGİAD Girişime Destek Verdi

TÜGİAD Girişime Destek Verdi

TÜGİAD ilk defa STK tarafından hazırlanan bir yasayla girişime destek istedi.

23.12.2012 09:49

Ak parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ı ziyaret eden TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve TÜGİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye ekonomisi için girişimcilerin önemine dikkat çekerek yasal destek istedi. TÜGİAD tarafından hazırlanan Girişim Destek Kanunu Tasarı Taslağını Ünal'a sunan Yücelen, girişimciliğin önemini vurgulayarak tüm siyasi partilerle konuyu ele alarak tekliflerini paylaşacaklarını anlattı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Yücelen, Türkiye ekonomisinin bugünlere gelmesinde büyük payı bulunan girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, 2023 hedeflerine ulaşılmasında kilit rol oynayan girişimcilerin de yatırımcılar gibi kapsamlı bir teşvik paketiyle desteklenmesini istedi.

Akparti TBMM Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ı ziyaret ederek hazırladıkları Girişim Destek Kanunu tasarı taslağını paylaşan Yücelen, bu konunun Türkiye'nin yararına olduğuna dikkat çekerek tüm siyasal partilerin üzerinde uzlaşması gerektiğini söyledi. Taslağı, Türkiye için kaygılanan ve çaba harcayan tüm parti gruplarıyla paylaşacaklarını ifade eden Yücelen şunları söyledi:

"TÜGİAD olarak, yapıcı, geleceğe dönük planlamalar yapan ve ülkemiz için çalışan bir STK profiline sahibiz. Doğal olarak Türkiye'nin, 10 yıl içinde ekonomik gelişimini sürdürebilmesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi bizim de önceliklerimiz arasında. Bu hedefe ulaşılabilmesinde yatırımcıların önemi tartışılmaz. Ancak burada girişimcileri de dikkate almak zorunda Türkiye… Girişimcileri teşvik edebilirsek, onların geliştirdikleri katma değeri yüksek projeler sayesinde ülkemiz önümüzdeki 10 yıl ve sonrasında çok daha dinamik ve sürprizlerle dolu başarılar yakalayacaktır. Ülkemizin ortak menfaati olan girişimciliğin desteklenmesi konusunda, Türkiye için kaygılanan, çalışıp-çabalayan tüm siyasi parti gruplarımızı ziyaret ederek tasarımıza destek vermelerini isteyeceğiz."

Akparti TBMM Grup Başkan Vekili Mahir Ünal da ziyarette, Türkiye için çalışan herkese olduğu gibi TÜGİAD'a da müteşekkir olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"TÜGİAD'ın genç ve dinamik yapısıyla Türkiye'deki mevcut bir eksikliği tespit etmenin yanı sıra çözüm önerisiyle bize gelmiş olması bütün STK'lara örnek olmalı. Biz Akparti grubu olarak TÜGİAD'ın hazırladığı Girişimcilik Teşvik Paketi kanun taslağı dikkate alacağız ve elimizden geldiği kadar geliştirip yasa olarak çıkartmaya çalışacağız."

TÜGİAD önümüzdeki günlerde Girişimcilik Teşvik Paketi Yasa taslağını diğer siyasal parti grupları ile de paylaşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜGİAD Girişime Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement