Türk - Kürt Bayraklı Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türk - Kürt Bayraklı Barış Çağrısı

Türk - Kürt Bayraklı Barış Çağrısı

Dicle Fırat Diyalog Grubu basın toplantısı düzenledi; arkalarına hem Kürt hem de Türk bayrağı astı!

26.06.2012 15:27  Güncelleme: 08:54

Diyarbakır'da kurulu Dicle Fırat Diyalog Grubu bir basın toplantısı düzenledi. Grubun toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kuzel Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin fotoğraflarının yanyana asılmış olması dikkat çekti.

Ayrıca konuşmacıların arkasında duran yazıda Kürtçe ve Türkçe "Allah için yeter artık. Akan kan dursun" yazılı afiş dikkat çekti.

Grubun başkanı Muhittin Batmanlı, Abdullah Öcalan'ın ev hapsine alınmasını, Mesut Barzani'nin arabulucu ve garantör olmasını, Kürdistan coğrafyasının ise resmi olarak kabul edilmesini istedi.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA KÜRDİSTAN BAYRAĞI DALGALANACAK"

Tüm engellemelere rağmen Irak'ta bir Kürdistan kurulduğunu ve Kürt bayrağının dalgalandığını söyleyen Batmanlı, Kuzey Kürdistan olarak belirttiği; Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu'nda da önümüzdeki dönemlerde Kürt bayrağının dalgalanacağını umut ettiklerini söyledi.

"KÜRDİSTAN'IN KURULMASI, TÜRKLER'İN DE FAYDASINA"

Batmanlı, şöyle dedi:

"Mademki Hazreti Nuh, Kürdistan coğrayasında bir peygamberdir; insanlığın ikinci dedesidir, 'ben Müslüman'ım' diyenlere sesleniyorum: Hz. Nuh'un memleketi bir asırdır bombalanıyor. Bu coğrafyada Türklere de Kürtlere de Araplara da çok yer var. Bu coğrafya hepimize yeter. Kürdistan devletinin kurulması, Kürdistan'ın en az fedaral devlet olması, Türklerin de faydasınadır"

"ERDOĞAN, ÖCALAN'LA GÖRÜŞSÜN"

PKK'lı ve BDP'li olmadığını dile getiren Batmanlı, şöyle konuştu:

"Hayatımda BDP'ye oy vermemiş bir insanım. Ama Kürdistanlılar'ın menfaati için, Türkler'in menfaatı için silahların susması gerekiyor. Silahın bırakılmasının muhatabı ise sayın Abdullah Öcalan'dır. Sayın Başbakan Erdoğan'ın, Kürtler'in geleceği için, Türkler'in yararına, Türkler ve Kürtler'in ölmemesi için gerekirse gidip İmralı'da Öcalan'la görüşmesi lazım"

"LEYLA ZANA ÖNDERDİR"

Batmanlı, Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın bazı düşüncelerine katılmamasına rağmen, kendisinin lider konumunda bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

"Leyla Zana şu anda blokla seçilmiş bir milletvekili. Kürt coğrafyasının oylarıyla seçilmiş. Leyla Zana, TBMM'de ilk olarak Kürtçe konuşan insandır. Ben şahsen bazı düşüncelerine katılmıyorum. Ama bunu kabul etmek lazım ki Leyla Zana bugün bir önderdir. Leyla Zana barış istiyor. Biz de Leyla Zana'nın barış önerilerini destekliyoruz. Ama şu anda artık Kürtler'in sivil insiyatiflere ihtiyaçları var"

"KEMALİST REJİMİN KATLİAMLARI İÇİN ÖZÜR DİLENMELİ"

Muhittin Batmanlı, çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:

"PKK ateşkes ilan etmeli, devlet operasyonları durdurmalı, Kürdistan bölgesel yönetimi başkanı Mesut Barzani, taraflar arasında arabulucu ve garantör olmalı. Bütün siyasi tutuklulara siyasi af çıkarılmalı. Cumhuriyet dönemi boyunca Kemalist rejim tarafından yapılan katliamlar için özür dilenmeli, devletin elinde olan geçmiş döneme ait bütün arşivler açılmalı. Sayın Abdullah Öcalan ev hapsine alınmalı. Kürdistan önderlerinden başta Şeyh Sait ve arkadaşları, Cibranlı Halit Bey ve arkadaşları, Seyyid Rıza ve Bedüiüzzaman Saidi Kürdi olmak üzere bütün şehitlerinin mezar yerleri açıklanmalı. Kürdistan coğrafyası resmi olarak kabul edilmeli"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk - Kürt Bayraklı Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement