Türkiye-Carıcom İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Carıcom İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı

Türkiye-Carıcom İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek.

17.07.2014 11:01

Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları I. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-CARICOM İstişare ve İşbirliği Mekanizmasının yarın Davutoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da düzenleneceği bildirilerek, Türkiye'nin, 15 Karayip ülkesini (Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, Saint Lucia, St. Kitts ve Nevis, St. Vincent ve Grenadinler, Surinam ve Trinidad ve Tobago) çatısı altında toplayan CARICOM ile ilişkilerinin kurumsal bir yapıya kavuşturulması amacıyla Danışma ve İşbirliği Mekanizması Tesis Edilmesine Dair Mutabakat Muhtırasının, Davutoğlu ile CARICOM Genel Sekreteri Sayın Irwin LaRocque tarafından 21 Eylül 2011'de New York'ta imzalandığı anımsatıldı.

Bakanlık açıklamasında, Karayipler bölgesinde tek pazar ve ortak ekonomik politikalar oluşturulması yoluyla rekabetçi bir ekonomik güç yaratmayı hedefleyen, uluslararası kuruluşlar nezdinde ortak çıkarlarını takip eden bir bölgesel entegrasyon örgütü olan CARICOM'un Türkiye'nin bölgedeki önemli bir ortağı konumuna geldiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Örgütle gelişmekte olan ilişkilerimiz çerçevesinde Sayın Bakanımız, 10-11 Mart 2014 tarihlerinde St. Vincent ve Grenadinler'de gerçekleştirilen ve Özel Konuk sıfatıyla katıldığı CARICOM Hükümet Başkanları Zirvesi'nde üye ülke Dışişleri Bakanlarına, sözkonusu mekanizmanın dışişleri bakanları düzeyindeki ilk toplantısının ülkemizde yapılması yönündeki davetimizi iletmişti."

Türkiye ile CARICOM arasında bugüne kadar yapılmış en üst düzeyli etkinliği teşkil edecek sözkonusu toplantının, kaydedilen gelişmelerin değerlendirilmesi ve işbirliğinin daha ileriye taşınmasını teminat altına alacak adımların tespit edilmesi için bir fırsat teşkil edeceği aktarılan açıklamada, ayrıca üye ülkelerle ikili ilişkilerin ele alınmasına imkan vereceğine işaret edildi.

Açıklamada, "Dünyanın farklı coğrafyalarına açılım stratejimizin uygulanmasına yönelik adımlardan birini oluşturan sözkonusu toplantının Türkiye'yle CARICOM arasında yeni bir dönemin başlangıcı olacağı düşünülmektedir" ifadelerine yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Carıcom İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement