
Antalya´nın Lara semtindeki Sülemiş Sitesi´nin girişinde Atatürk'ün dev bir portresi ile din ^alimleri Yunus Emre, Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin resimleri yer alıyor. Sitenin her bloğunda da Türk bayrağı dalgalanıyor.
Antalya´da girişinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi bulunan tabelasında, ''Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir' yazan Feyziefe Sitesi geçen aylarda günlerce konuşulmuştu.
4 çocuk, 10 torun sahibi 72 yaşındaki Ahmet Tevfik Sülemiş, 1998 yılında hizmete giren sitenin en önemli özelliğinin insanları ayırmak değil, birleştirmek olduğunu söyledi. Sülemiş, ''Site hizmete girdiğinde, bundan 12 yıl önce, insanların Atatürk'ü anlaması için girişe dev bir portresini astırdım. Bunun yanında Türk insanının birleştirici özelliğini ön plana çıkaran ve dini yozlaştırmak yerine sevdirerek insanlara anlatan Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin resimlerini de hemen girişe koydurdum' dedi. İnsanların ırklarına göre ayrılmaması gerektiğini, Türk bayrağı altında birleşmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Tevfik Sülemiş, ''Burada çalışanlarımız var. Biri Kürt, biri Arap. Bu demek oluyor ki kapımız herkese açık. Yeter ki bir arada yaşamayı benimseyelim' diye konuştu. Site çalışanı Erdoğan Tosun, Tuncelili ve alevi olduğunu söyleyerek, ''Burada 15 yıldır çalışıyorum. Siteye gelenler zaman zaman resimdekilerin kim olduklarını soruyor' dedi. Site sakini Mehmet Demirezen ise ''Sitede her türlü insan yaşıyor. Burası Türkiye mozaiği gibi' yorumunu yaptı.
Antalya´da girişinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi bulunan tabelasında, ''Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir' yazan Feyziefe Sitesi geçen aylarda günlerce konuşulmuştu.
Ömer ERDEM - Mehmet KILIÇASLAN - ANTALYA - DHA
Son Dakika › Güncel › Türkiye Mozaiği Gibi Site - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?