Türkiye'nin Çevre Enleri Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Çevre Enleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye\'nin Çevre Enleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan tören Ankara Congresium sanat-sergi ve gösteri merkezinde yapıldı.

07.06.2013 12:29

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye'nin çevreyi korumak için en fazla yatırım ve denetim yapan büyükşehir belediyeleri kategorisinde "En Temiz Şehir Koceali" ödülünü aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına ödülü almak için Başkanvekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman törende hazır bulundu. 2'nci kez düzenlenen "Türkiye'nin Çevre Enleri" yarışmasında, sanayi tesislerine karşı yürüttüğü etkin çalışmalar dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birincilik ödülünü alırken, Konya Büyükşehir Belediyesi ikincilik, Adana Büyükşehir Belediyesi de üçüncülük ödülünü aldı.

ADIM ADIM EN ÇEVRECİ ŞEHİRE

Büyükşehir belediyeleri "katı atık ve atık su arıtma yönetimi, hava kalitesi, iklim değişikliği, büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve acil müdahale, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü" alanlarında yürüttükleri çalışmaları açısından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir yıl boyunca incelemeye tabi tutuldular. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Türkiye'nin Çevre Enleri" yarışmasında Büyükşehirler içinde en çevreci büyükşehir belediyesi seçildi.

ÖDÜLÜ BAKAN ERDOĞAN BAYRAKTAR VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "En Temiz Şehir Kocaeli" birincilik ödülünü ve "Çevre Beratını" Başkanvekili Zekeriya Özak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan aldı. Ödül töreninden sonra Başkanvekili Özak yaptığı açıklamada "Burada şuan Kocaeli adına çok büyük bir onuru yaşıyoruz. 2004'ten bu yana Kocaeli'nin daha yaşanabilir bir şehir olması için çok çoğun bir çalışma içindeyiz. Büyükşehir belediye başkanımızın çevre konusundaki hassasiyeti ve bu konudaki önderliği bu ödülün alınmasında en büyük paya sahiptir.Arıtma tesisleriyle, temiz körfeziyle, sahilleriyle, yeşil alanlarıyla, yürüyüş parkurlarıyla kısaca çevre anlamında tüm hizmetleriyle Kocaeli Türkiye'nin en temiz ve çevreci Büyükşehri seçilmiştir.Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Çevre Enleri Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement