Türküler Festivale Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Türküler Festivale Damgasını Vurdu

Türküler Festivale Damgasını Vurdu

Usta sanatçılar, Türkiye'nin farklı yörelerinden en güzel türkülerle, tüm dünyaya Bursa'dan barış ve dostluk mesajları gönderdi.

24.06.2013 10:32

'52. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında özel bir konser veren Türk Halk Müziği'nin ustaları Belkıs Akkale, Selahattin Alpay, Nuray Hafiftaş, Süreyya Davulcuoğlu, İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli, türküleriyle tüm dünyaya barış ve sevgi mesajları gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '52. Uluslararası Bursa Festivali', muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda bir araya gelen sanatseverler, 'Türküler Bizi Anlatır' konseriyle en güzel türküleri ustalardan dinleme şansını yakaladı. Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçıları Belkıs Akkale, Selahattin Alpay, Nuray Hafiftaş, Süreyya Davulcuoğlu, İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli en seviler türküleri hep birlikte söyledi.

Barışı ve sevgiyi türkülerle anlattılar

Sanatseverler, coşkulu konserde, Türkiye'nin farklı yörelerine özgü en sevilen eserlerle keyifli bir akşam yaşadı. Bursalı hayranlarına müzik ziyafeti çeken sanatçılar, sevgiyi, barışı, kardeşliği ve dostluğu türkülerle anlattıklarını söyledi. Sanatçılar, "Türküler, bizim kimliğimiz, bizim özümüzse türküleri geçmişten gelecek nesillere aktarmalıyız" diyerek Diyarbakır'dan Rize'ye, Erzincan'dan İzmir'e kadar her yöreden türküler seslendirdi. Sanatseverler de 'Tabip sen elleme benim yaramı', 'Mardin kapı şen olur', 'Atabarı', 'Yaz Leyla Leyla' ve 'Seher Yıldızı' gibi sevilen eserlerde sanatçılara eşlik etti. Keyifli konserin sonunda Bursalılar, usta sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türküler Festivale Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement