Ümraniye Belediyesi Hanımeli Çarşısı Resmi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ümraniye Belediyesi Hanımeli Çarşısı Resmi Açılışı Yapıldı

Ümraniye Belediyesi Hanımeli Çarşısı Resmi Açılışı Yapıldı

Ümraniye Belediyesinin, Sosyal Yardım Projeleri kapsamında düzenlemiş olduğu Hanımeli Çarşısı, Ümraniyelilerin hizmetine açıldı.

04.03.2014 08:39  Güncelleme: 09:27

Ümraniye Belediyesi'nin, Sosyal Yardım Projeleri kapsamında düzenlemiş olduğu 'Hanımeli Çarşısı' Ümraniyelilerin hizmetine açıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; "Memnuniyetleri gördükçe azmimiz artıyor" diye konuştu.

Ümraniye Belediyesi, Sosyal Yardım Projeleri kapsamında düzenlemiş olduğu, eşi olmayan, çocuklarına hem analık hem babalık yapan veya eşi çalışamayacak durumda olduğu için geçim mücadelesini sırtlanmış olan hanımların, kendi ürettikleri el emeği ürünleri satışa sunabilecekleri Hanımeli Çarşısını Ümraniyelilerin hizmetine açtı. Açılış programına Ümraniye İlçe Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Başkanları, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resmi açılışı yapılan Hanımeli Çarşısı'nda, satış için 10'ar günlük periyotlarla kullanılabilen 9 m2 büyüklüğünde bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkân bulunuyor. Dükkânların faaliyete geçmesi ile halkın yoğun ilgi gösterdiği Hanımeli Çarşı'nda ürünlerini sergileyen hanımlar, böyle bir çarşının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirterek ev ekonomilerine sağladığı katkılardan dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür ettiler.

SERAP EŞİT ELVEREN; "BU HİZMETLER HEPİMİZ İÇİNDİR"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Serap Eşit Elveren; "2004 yılı bu kent için bir milattı. Gelişen, yükselen ve marka kent olmak adına bir başlangıçtı. Bugün takvimler 2014'ü gösteriyor ve geride bıraktığımız 10 yıl da örnek ilçe olan Ümraniye, hizmetler ve eserlerle dolu bir kent oldu. Bu hizmetler hepimiz içindir. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz öncüsünde yapılan hizmetler özellikle Başkanımız Hasan Can'ın öncülük tanıdığı hizmetlerdir. Kimsesi olmayan vatandaşlarımıza her gün götürdüğümüz yemeğimizle, yemeklerini yapan evlatları olmaya, 4 engelli aracımızla da engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık.

Sadece engellilerimize ait bir kültür merkezi yaptık. İlçemizde bulunan yetim ve öksüz çocuklarımıza ait bir merkez oluşturduk. Ayrıca İstanbul ilçe belediyeleri arasında ilk ruhsatlı kadın sığınma evini yapan bir belediyeyiz. Hanımeli çarşısı projemiz eşi olmayan, dara düşmüş vatandaşlarımız için yapılan 18 adet dükkândan oluşmaktadır. Dükkânlarımızda 10'ar günlük periyotlarla hiçbir ücret almaksızın kendi yaptıkları el emeği ürünlerini satacakları dükkânlar haline getirdik. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZTÜRK ORAN; "ÜMRANİYE BELEDİYEMİZ 200'ÜN ÜSTÜNDE AÇTIĞI KALICI ESERLERE BUGÜN BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ"

Programda bir konuşma yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran; "Ümraniye Belediyemiz 200'ün üstünde açtığı kalıcı eserlere bugün bir yenisini daha ekledi. Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can İnşallah önümüzdeki 5 yılda da sayısızca eserleri Ümraniyelilerimizin hizmetine sunacak. Aile reisliğine üstlenmiş, aile reisliğini kendisine vazife etmiş bayan kardeşlerimizin ekonomiye katkısı olması açısından böyle bir el emeği göz nuru emeklerini Hanımeli Çarsısı'nda satması kadar güzel bir duygu olamaz. Hanım kardeşlerim 10 gün boyunca kendi yaptıklarını satarak çocuklarına ve ailesine katkıda bulunacak. Bu imkânı böylesine güzel bir hizmeti kardeşlerimize sunan başta Belediye Başkanım Hasan Can olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun diliyorum" dedi.

BAŞKAN HASAN CAN; "BURAYI HANIM KARDEŞLERİMİZİN UMUT DÜNYASINA AÇILAN BİR PENCERE HALİNE GETİRDİK"

Daha sonra bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; "Bugün burada önemli bir projeyi kutluyoruz. Kısa bir zaman önce Sosyal Yardım Projeleri kapsamında oluşturduğumuz, eşi olmayan, çocuklarına hem analık hem babalık yapan veya eşi çalışamayacak durumda olduğu için geçim mücadelesini sırtlanmış olan hanımların, kendi ürettikleri el emeği ürünleri satışa sundukları Hanımeli Çarşısı hizmet vermeye devam ediyor. Burayı hanım kardeşlerimizin umut dünyasına açılan bir pencere haline getirdik. 10'ar günlük periyotlarla kullanılabilen 9 m2 büyüklüğünde bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkânı kendilerine tahsis ediyoruz. Her türlü ihtiyaçları ve elektrikleri bizden olmak üzere hiçbir ücret almıyoruz. Ev ekonomilerine katkı sağlamak için onlara yardımcı oluyoruz. 2004'te görevi devraldığımızdan buyana Ümraniye'mize 10 yılda 200'ün üstünde hizmet ve eserlerle, yollar, kaldırımlar, parkalar, okullar, kültür merkezleri ve sağlık ocaklarını kazandırdık. Yaptığımız bütün bu hizmetlerin yanında benim için en önemlisi, yardıma muhtaca, garip gurebaya yaptığımız hizmetlerimiz benim için en önemlisidir desem yerdir. Başkan Hasan Can, Yaptığımız bu hizmetlere ve eserlere sözlü ve yazılı olarak teşekkür, taktir ve memnuniyetlerini dile getiren herkese şahsım ve ekibim adıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.

MUSTAFA ÇEK; "BU GİBİ ESERLER ÖNCÜ VE ÖRNEK ESERLEDİR"

Kısa bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Kaymakamı Mustafa Çek; Böylesine güzel bir eserin açılışında daha olmanın sevincini hep beraber yaşıyoruz. Hanımeli Çarşısında görüldüğü üzere burada bulunan bayan kardeşlerimizin yaptıkları el emeği göz nuru eşyalar ve örgüleri satarak helalinde ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar. Bu gibi eserler öncü ve örnek eserledir. Böylesine güzel bir hizmeti, kalıcı eseri Ümraniyelilere ve ihtiyaç sahibi hanım kardeşlerimizin hizmetine sunan Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can'a canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek Hanımeli Çarşısını gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ümraniye Belediyesi Hanımeli Çarşısı Resmi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement