Sakarya'ya Vali Coş, Adana'da Kardeşlere "Kulak" Verdi - Son Dakika
Güncel

Sakarya'ya Vali Coş, Adana'da Kardeşlere "Kulak" Verdi

Sakarya\'ya Vali Coş, Adana\'da Kardeşlere "Kulak" Verdi

Adana'da bir ailenin işitme engelli iki çocuğun duymasını sağlayan kulaklıkları kırılınca, Hüseyin Avni Coş devreye girdi.

08.06.2014 12:43  Güncelleme: 16:04

Adana'da asgari ücretle geçinen bir ailenin işitme engelli iki çocuğun duymasını sağlayan kulaklıkları kırılınca, Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş devreye girerek kulaklıkların alınmasını sağladı.

İŞİTME ENGELLİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Zeynep Kaya (27) ile Hakkı Kaya (37) çiftinin 10 yıl önce dünyaya gelen ve işitme engelli olan çocukları Mehmet Kaya için biyonik kulak alındı. Bu kulaklık sayesinde Mehmet Kaya duymaya başladı. Zeynep-Hakkı Kaya çiftinin dünyaya gelen Arda isimli çocuklarının da işitme engelli olduğu ortaya çıktı.

"AİLEYE YARDIM EDİN" TALİMATI

Arda Kaya'ya da ameliyat ile biyonik kulaklık takıldı. Fabrikada asgari ücretle çalışan Kaya'nın kulaklık masrafları devlet tarafından karşılandı. Şakirpaşa İlkokulu'nda eğitime başlayan çocuklar okulun bahçesinde oynarken arkadaşları kulaklıklarını kırdı. Kulaklıkların tanesi 14 bin lira olduğu ve toplamda 28 bin lira tutan kulaklık parasını karşılamayan ailenin basında yer alan haberleri üzerine Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş, aileye yardım talimatı verdi.

EKSİK PARAYI TAMAMLADI

Yapılan incelemede devletin kulaklık parasının 22 bin lirasını karşıladığı tespit edildi. Ailenin 6 bin lira ödeme yapacak gücünün bulunmaması üzerine Vali Coş, devreye girerek geri kalan parayı da kendisi karşılayıp çocuklara kulaklık alınmasını sağladı. Zeynep Kaya Vali Coş'a çok teşekkür ederek, "Çocuklarım artık duyabiliyor. Duyma sonucunda kısa sürede daha da iyi konuşacaklar. Bunu bilmek insana huzur veriyor" dedi.

"BİZİ MUTLU ETTİ"

Baba Hakkı Kaya ise çocuklarının duymasını sağlayan ve ilerde de konuşmasına vesile olan Vali Coş'a çok teşekkür ettiğini, valinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya'ya Vali Coş, Adana'da Kardeşlere 'Kulak' Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SDT: Şuayyip sempatik olmaya mı çalışıyosun leennn..Hiç şansını zorlamaa... 5 0 Yanıtla

Advertisement