Vali Karaloğlu’nun Erciş İlçesindeki İncelemeler - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu’nun Erciş İlçesindeki İncelemeler

Vali Karaloğlu’nun Erciş İlçesindeki İncelemeler

Vali Münir Karaloğlu, Van'ın Erciş İlçesinde İnşaatı Tamamlanan Ve Önümüzdeki Günlerde Yapımına Başlanacak Olan Kamu Yatırımlarını Yerinde İnceledi.

08.04.2011 00:49

Vali münir karaloğlu, van'ın erciş ilçesinde inşaatı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan kamu yatırımlarını yerinde inceledi.

Sabah saatlerinde karayoluyla İlçeye giden Vali Karaloğlu, ilk olarak önceki gün rahatsızlığı sebebiyle vefat eden Ak Parti Van Milletvekili Kerem Altun'un ablası Saniye Muhsinoğlu'nun Bayazıt Mahallesi'ndeki taziyesine gitti. Milletvekili Altun ve Muhsinoğlu ailesine taziyelerini bildiren Vali Karaloğlu, buradan Erciş Anadolu Lisesi yanında temel kazı çalışmaları tamamlanan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan 204 kişi kapasiteli öğrenci yurdu inşaatı ile ilgili yetkililerden proje üzerinden bilgi aldı. Karaloğlu, daha sonra İlçe Kaymakamı Fani ile birlikte Erciş- Bitlis karayolu üzerinde 70 dönüm üzerinde yapılması planlanan her biri 32'şer derslikli ilköğretim ve lise inşaat alanında incelemelerde bulundu.

-ANTEPLİ ENVER'İN SÖYLEDİĞİ 'TOPLA GİT ANILARI' ŞARKISI HÜZÜNLENDİRDİ

Vali Münir Karaloğlu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Erciş-Van karayolu üzerinde TOKİ tarafından yaptırılan ve hizmete giren Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erciş Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Birimine geldi. Karaloğlu'nu burada Yardımcısı Meral Demirbaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül ve kurum personeli karşıladı. Karaloğlu, 16 kişinin hizmet aldığı Yaşam Birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakıma muhtaç zihinsel engelli vatandaşlarla sohbet eden Vali Karaloğlu, görevlilere de 'Bunlar sizin emanetiniz. Emanetinize iyi bakınız' talimatını verdi.

Beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte bir evde oturan Karaloğlu, yardım alan Enver İmamlı ve İbrahim Aydınoğlu'nun söylediği türkülere eşlik etti. Karaloğlu, Gaziantepli İmamlı'nın sanatçı Gökhan Özen'in seslendirdiği 'Topla Git Anılarını' parçasını dinleyince de duygulandı. İmamlı'yı güzel sesinden dolayı tebrik eden Karaloğlu, daha sonra diğer birimleri gezdikten sonra Erciş'e yapılan ve yapılması planlanan kamu yatırımları ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.

-"MODERN ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ"

TOKİ tarafından yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bölgeye değil Türkiye'ye hizmet edecek nitelikte olduğunu belirten Karaloğlu, 60 kişi kapasiteli olan yaşam birimlerinde şuan 16 kişiye hizmet verildiğini bildirdi. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özürlü olan, bakacak kimsesi olmayan yardıma muhtaç vatandaşlara hizmet verildiğini kaydeden Karaloğlu, "Devlet dışında el uzatacak kimsesi kalmamış belki bir çoğu sokaktan alınmış özürlü vatandaşlarımız nezih ortamlarda bakıcıları hemşireleri sosyal çalışanları başında burada misafir ediliyorlar. Kapasitemiz 66 kişilik. Şuanda 16 kişi kalıyor ve yakında bu kapasitenin dolacağına inanıyorum" dedi.

-"ERCİŞ'TE 722 KİŞİYE EVDE BAKIM ÜCRETİ OLARAK HER 600 BİN TL ÖDEME YAPILIYOR

Daha önce Erciş'e Van Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü bünyesinde verilen hizmetlerin artık yeni kurulan İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sebebiyle yerinde verileceğini kaydeden Karaloğlu, "Biz Erciş'te Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'nü oluşturduk. Şu anda ilçe müdürümüze bağlı Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimiz de var. Belediyenin daha önce otel olarak yapmış olduğu Erciş- Ağrı yolu üzerindeki eski otel binasını da sosyal hizmetlere 25 yıllığına tahsisi yapıldı. Oranın da tamiratını yapacağız. Ödeneği gelmek üzere. Ödeneğini kaymakam beye aktaracağız. Akabinde tamiratını bitirerek orasını da toplum merkezine dönüştüreceğiz.

Burada çocuklarımızın gidip geldiği orda etütlerinin yapabilecekleri diğer sosyal faaliyetlerin kadın ve genç kızlara yönelik faaliyetlerin yapılabileceği çok fonksiyonlu bir Toplum Merkezi yapacağız. Böylelikle Erciş'te Sosyal hizmetlerin bütün dallarında hizmet vermiş olacağız. Bu güne kadar Erciş'e yönelik sosyal hizmetlerde yerinde bir çalışmamız yoktu ilden takip ediyorduk. Artık ilçe müdürlüğümüz var. İlçe müdürlüğümüz bu çalışmaları devam edecek. Ayrıca Erciş genelinde 722 özürlü vatandaşımıza evde bakım ücreti olarak toplam 600 bin lira civarında bir ödemeye yapıyoruz. Onları da arkadaşlar takip ediyorlar. Toplumun özelikle desteğe ihtiyacı olanlar özür gurubu dediğimiz yaşamlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyacı olan bütün kesimlerle ilgilenmek istiyoruz"

544 KONUTLUK TOKİ YAPILACAK

Vali Karaloğlu, hükümetin Erciş'e TOKİ aracılığıyla 156'sı alt gelir grubu olmak üzere 544 konutluk yeni bir projesinin de yapılacağını anımsatarak şunları kaydetti: "Sahil kenarına yapılacak olan konutların ihalesi 14 Nisan'da yapılacak. 156 alt gelir grubuna yazılmak isteyen vatandaşlarımızın tespitleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılacak. Onların müracaatları kura ile onlara teslim edilecek. Diğerleri de normal olarak Ercişlilere satılacak.

Erciş'imiz gelişiyor güzelleşiyor. Hükümet Konağımız, yeni yurt binalarımız var onlar bu yıl bitirilerek hizmete açacağız. Adliye binası inşaatı devam ediyor. İlçe emniyet müdürlüğümüz yatırıma programına girdi. İlçe emniyet müdürlüğü binamızın inşaatına yakında başlanacak. Devlet hastanemiz geçen sene temeli atıldı bu sene hızlı bir şekilde devam edecek. Erciş'te bir çok kamu hizmetlerine yönelik yatırımlar devam ediyor. Erciş hak ettiğini alıyor" Vali Karaloğlu, Erciş'teki incelemelerinin ardından Van'a döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu’nun Erciş İlçesindeki İncelemeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement