Vali Tuna: Amacımız Kendi Tarihimize, Kültürümüze Sahip Çıkmaktır - Son Dakika
Güncel

Vali Tuna: Amacımız Kendi Tarihimize, Kültürümüze Sahip Çıkmaktır

Vali Tuna: Amacımız Kendi Tarihimize, Kültürümüze Sahip Çıkmaktır

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Muttalip Mevkiinde şenlik düzenlendi.

22.09.2013 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Muttalip Mevkiinde şenlik düzenlendi. Şenliğe; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, İl Emniyet Müdür Mustafa Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının düzenlediği etkinlikler çerçevesinde bu tür programları yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Türk kültürüne ait birtakım gösterilerin zevkle izlenebileceği bir ortam oluştuğunu görüyoruz. Amacımız kendi tarihimize, kültürümüze sahip çıkmaktır. Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise, bu tür etkinliklerin gelecek nesillerin geçmişiyle bağ kurması açısından önem arz ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından başkanlığını sanatçı Cemal Hünal'ın yaptığı İstanbul Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü at üzerinde okçuluk ve kılıç gösterisi sundu. Sporcuların at üzerindeki yaptığı nefes kesici hareketler etkinliği izleyen vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinliklerde, Kocaeli Atlı Spor ve Cirit Kulübü ile Sivasspor Atlı Cirit ve Spor Kulübü bir gösteri sundu. Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız Türkleri de ata sporu olan "Buzkaş"ı (Oğlak kapmaca) oyununu sergiledi. Şenliğe katılan vatandaşlar çocuklarını bol bol çeşitli aktivitelerden yararlandırma fırsatı buldular.

Etkinliğin sonunda, Kırgız Türkleri Atlı Spor Kulüp Başkanı Nurmehmet İlhan, Vali Tuna'ya günün anısına "Kalpak" hediye etti. Vatandaşlar, Vali Tuna'ya böyle bir günü kendilerine ve çocuklarına yaşattıkları için teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Tuna: Amacımız Kendi Tarihimize, Kültürümüze Sahip Çıkmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement