Washington'da Şiddetli Fırtına ve Sel Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Washington'da Şiddetli Fırtına ve Sel Uyarısı

Washington\'da Şiddetli Fırtına ve Sel Uyarısı

ABD'nin başkenti Washington'da bazı bölgeler için şiddetli fırtına ve sel uyarısı yapıldı. Ulusal Hava Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, fırtına ve selin etkili olması bekleniyor. Fırtına güzergahında olanlar için uçuşan enkazlar tehlikeli olabilir ve binalarda zarar oluşabilir. NWS, imkanı olanları sığınakları kullanmaya çağırdı. Şiddetli fırtınanın Washington'ın dışında Virginia eyaletinin kuzey kısımlarıyla, Maryland eyaletinin bazı bölgelerinde gece saatlerine kadar etkili olacağı ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı. Aşırı yağmur nedeniyle nehir ve dere yataklarının taşabileceği ve alçak alanların su altında kalabileceği belirtildi. Fırtınanın gece yarısına doğru azalması ve yağmurun sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

15.08.2023 00:33

ABD'nin başkenti Washington'da bazı bölgeler için şiddetli fırtına ve sel uyarısı yapıldı.

Ulusal Hava Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, şiddetli fırtına ve selin etkili olmasının beklendiği belirtilerek, "Fırtına güzergahında olanlar için uçuşan enkazlar tehlikeli olacaktır. Binaların çatı, dış kaplama ve pencerelerinde zarar oluşabilir." uyarısında bulunuldu.

NWS, söz konusu hava şartları geçinceye kadar imkanı olanları sığınakları kullanmaya çağırdı.

Şiddetli fırtınanın, başkent Washington'ın dışında Virginia eyaletinin kuzey kısımlarıyla, Maryland eyaletinin bazı bölgelerinde gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği ve bölge sakinlerinin "su baskınlarına karşı hazırlıklı olması" gerektiği vurgulandı.

Aşırı yağmur nedeniyle, nehir ve dere yataklarının taşabileceği, alçak ve sele eğilimli alanların su altında kalabileceği belirtildi.

Ayrıca, fırtınanın gece yarısına doğru azalmasının, yağmurun ise sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Washington'da Şiddetli Fırtına ve Sel Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement