Yaş, Toplandı - Son Dakika
Güncel

Yaş, Toplandı

Yaş, Toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı.

01.08.2011 11:52

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın önceki günlerde emekliliğini istemesi ve karargahta Hava Kuvvetleri'nde orgeneral olmadığı için YAŞ toplantısına hiçbir havacı katılamadı.

Başbakan Erdoğan, karargaha gelişinde Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı. YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, grişinde 'Çok gizli' yazısı bulunan Çakmak Salonu'nda saat 09. 45'da başladı. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel katıldı.

Şurada terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülecek. Şura kararlarının 4 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulması ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaş, Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement