Yibo'nun Buz Pateni Takımının Hedefi Şampiyonluk - Son Dakika
Güncel

Yibo'nun Buz Pateni Takımının Hedefi Şampiyonluk

Yibo\'nun Buz Pateni Takımının Hedefi Şampiyonluk

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim- öğretim gören öğrencilerden oluşturulan ve hedefi Türkiye şampiyonluğu olan Senkronize Buz Pateni Takımı, donan süs havuzu üzerinde gösteri yaptı.

16.12.2015 11:57

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim- öğretim gören öğrencilerden oluşturulan ve hedefi Türkiye şampiyonluğu olan Senkronize Buz Pateni Takımı, donan süs havuzu üzerinde gösteri yaptı. Köylerde yaşayan çocukların gece ayazında yaptığı gösteri, büyük ilgi topladı.

Aşkale İlçesi'nde Kaymakam Fırat Taşolar öncülüğünde Belediye Başkanı Enver Başaran'ın destekleriyle Halk Eğitim bünyesinde kurulan Senkronize Buz Pateni Takımı takımı, Erzurum'daki Atatürk heykelinin bulunduğu Havuşbaşı'ndaki süs havuzunda mini bir gösteri yaptı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye kadar düştüğü gecede yapılan gösteriye Erzurumlular büyük ilgi gösterdi. Aşkale'nin çeşitli köylerinde yaşayan 10'u kız, toplam 16 öğrenciden oluşan Senkronize Buz Pateni Takımı kurulduktan bir yıl sonra 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı. İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonluğu'na gitmeden bir gün önce süs havuzunda oluşan doğal buzda gösteri yapan öğrenciler izleyicilere zevkli dakikalar yaşattı.

Senkronize Buz Pateni Takımı antrenörlerinden Hümeyra Gümüşcıbık, İzmir'den şampiyon olarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti. Yaşları 11 ile 14 arasında değişen çocukların tamamının köylerde yaşadığına dikkati çeken Hümeyra Gümüşcıbık, "Buz pateni ile kayanları daha önce sadece televizyonda izleyen öğrenciler, şimdi şampiyonluğa koşuyor. Kulüp 2 yıl önce kuruldu. Geçen yıl Türkiye ikincisi olduk. Bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Çünkü şampiyonaya çok iyi hazırlardık. Çocuklar köylerine madalya ve kupa ile gidecekler" diye konuştu.

Atatürk İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 7'inci sınıf öğrencisi Rümeysa Unus,buzda kaymaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Rümeysa Unus, "Doğuştan buza alışkın olduğumuz için pateni kısa sürede öğrendik. Hareketlerimizi de birleştirince başarı zor olmuyor" dedi.

Hayatında adını dahi duymadığı Senkronize Buz Pateni Takımı'na ailesinin de onayı ile adını yazdırdığını söyleyen 11 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Melik Bıyık ise "Çok mutluyum. Geçen yıl ikinci olduk. Bu yıl hedefimiz şampiyonluk" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yibo'nun Buz Pateni Takımının Hedefi Şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement