Yurt Dışına Tahinli Pide Siparişi - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışına Tahinli Pide Siparişi

Yurt Dışına Tahinli Pide Siparişi

Aksaray'da Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan tahinli pide, kargo ile yurt dışına da gönderiliyor.

23.07.2012 12:50

Aksaray'da Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan tahinli pide, kargo ile yurt dışına da gönderiliyor.

Fırın tezgahlarında yerini alan tahinli pidenin yapılışının göründüğü kadar kolay olmadığını belirten usta Ramazan Dağ, "İlk olarak hamuru yoğrulan tahinli pide bir süre dinlendikten sonra kesime geçiyor. Hamuru kesilen tahinli pide tekrar yarım saat dinlenmeye bırakılıyor. Ardından hamura tahin sürülüyor ve yarım saatlik bir beklemeye daha alınıyor. Hamur dinlendikten sonra tahinli pide şeklini alıyor ve son olarak üzerine yumurtası sürülerek fırına veriliyor" dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren bir çalışmanın ardından sevenleri ile buluşan tahinli pide bu yıl her zamankinden daha fazla ilgi görüyor. Tahinli pidenin özellikle İç Anadolu Bölgesi'ne has olduğunu belirten unlu mamuller işletmecisi Kenan Arıbaş ise, Ramazan ayının dışında ciddi bir ilgi olmadığını, özellikle bu yıl ilginin daha fazla olduğuna dikkat çekti. Çevrede birçok ilde tahinli pide yapılmadığının da altını çizen Arıbaş, bu nedenle çevre illerden yoğun talep olduğunu belirterek, kargo ile çevre illere de tahinli pide gönderdiklerini söyledi. Gurbetçisi çok olan Aksaray'dan yurt dışına bile kargoyla tahinli pide gönderdiklerini vurgulayan Arıbaş, "Biliyorsunuz yurt dışında birçok Aksaraylı gurbetçimiz var. Gurbetçilerimiz bizi arıyor ve adreslerini veriyor. Biz de onlara kargo ile tahinli pidelerini ulaştırıyoruz" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurt Dışına Tahinli Pide Siparişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement