10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

09.01.2017 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Köse, yayımladığı mesajda, halkın gazeteciler sayesinde olaylardan haberdar olabildiklerini ve onlar vasıtasıyla düşüncelerini ifade edebildiklerini belirtti.

Gazetecilerin halka haber ulaştırabilmek için çok zor şartlarda görev yaptıklarına işaret eden Köse, şunları kaydetti:

"Savaşta cephenin en önünde, bir felakette afet bölgesinde görev yapan gazeteciler, bizlere en doğru haberi ulaştırmak için mesai gözetmeksizin çalışıyorlar. Basın kuruluşlarımızda görevli tüm gazetecilere bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Basın kuruluşları ve gazetecilerin ne kadar önemli bir görev yaptıkları 15 Temmuz gecesi çok net görüldü. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimini halkımıza, gazeteciler duyurdu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiği duyurusu, yine gazetecilerimiz aracılığı ile halkımıza ulaştı ve milyonlar sokağa indi. Basın kuruluşları ve gazeteciler, darbe girişiminin bastırılmasında çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Bu duygularla tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, işlerinde başarılar dilerim."

Atay Uslu

AK Parti Antalya Milletvekili Uslu da çok sesli, renkli, etkin yerel ve ulusal basın yayın organlarına sahip olunduğunu belirtti.

Medyada çalışanların, gazetecilerin ne derece çok sesli olursa, demokrasinin de o denli güçlü olacağını, ama basın özgürlüğünün de sınırsız olmadığını dile getiren Uslu, şu ifadeleri kullandı:

"Basının özgürlüğü, sınırsızlık ve sorumsuzluk değildir. Basının etki altında kalmadan haber sunabilmesi, bireylerin tarafsız, hızlı ve doğru biçimde haber alabilmesidir. Bizler de yasama organının özgür basın ve doğru haber alma konusunda yasal zemin oluşturma görevinin farkında olarak çalışıyoruz. En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan, 24 saat 365 gün gece gündüz çalışan, medya çalışanlarının, gazetecilerin halkı doğru, tarafsız, hızlı ve sağlıklı bilgilendirme çabalarını kutluyorum."

Uslu, doğru bilgilendirmenin önemine de işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gün vesilesiyle şunu ifade etmek isterim, sosyal medya, hızlı haber alma, etkin kamuoyu oluşturma açısından son yıllarda çok etkin ancak bu mecra 'kara propaganda', 'kirli bilgiler' ve 'zehirli düşünceler' açısından kontrolsüz, sınırsız ve sorumsuz bir platform haline gelmemeli. Hem geleneksel hem de sosyal medyada gerekli bilinç, hassasiyetle hareket eden medya çalışanlarımızın ve gazetecilerimizin hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kendilerine güzellikler, başarılar diliyorum."

Mustafa Ünal

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için özgür, tarafsız, ilkeli, basın ahlakı ve kurallarına uyan medyanın çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ünal, şunları ifade etti:

"Basın mensuplarımızın, bölgesi ve ülkesi için böylesi önemli bir görevi yerine getirirken, meslek etiğini her şeyin üstünde tutan sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmesi büyük önem arz etmektedir. Kamuoyunu doğru bir şekilde aydınlatmak adına büyük fedakarlıklarla zor şartlar altında görev yapan basın çalışanlarımızın ortaya koydukları emek, şüphesiz kutsaldır. Özellikle ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde basınımıza çok daha büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemiz ve milletimiz için basın mensuplarımızın kamuoyunu doğru, tarafsız bilgilendiren ve toplumsal hassasiyetlere duyarlı bir anlayışla hareket etmeleri hem mesleki hem de insani sorumluluktur. Bu vesileyle görevini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, mesleki hayatlarında başarılar dilerim. Üniversite olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda büyük desteğini aldığımız basınımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement