15 Temmuz Şehitleri Londra'da Anıldı - Son Dakika
Dünya

15 Temmuz Şehitleri Londra'da Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Londra\'da Anıldı

Anma programına AKP Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ile Ayşe Şule Köseoğlu, AKP Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun yanı sıra UETD İngiltere Şubesi Başkanı Turhan Özen, Londra'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldıDarbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, 15 Temmuz adına yazılan şiirler ve şarkılar seslendirildi.

26.09.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anma programına AKP Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ile Ayşe Şule Köseoğlu, AKP Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun yanı sıra UETD İngiltere Şubesi Başkanı Turhan Özen, Londra'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, 15 Temmuz adına yazılan şiirler ve şarkılar seslendirildi.

ESKİDEN OLSA...

Anma gecesinde bir konuşma yapan AKP Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, 15 Temmuz gecesinde Türk halkının ölüm korkusunu yendiğini ve korkuyu bile korkuttuğunu ifade ederek, Türk halkının inancı ve imanı ile hükümetin kararlılığının bir araya gelerek demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıklarını söyledi. Çaturoğlu, o gece yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığına dikkati çekti: "Eskiden olsa 'Şapkamı alır giderim' diyen liderlerin yerine, böyle bir darbeye maruz kaldığında, 'Türkiye'nin baş komutanıyım, şapkamı alıp gitmem, ben meydanlara inerim, halkımı da demokrasiye sahip çıkmaları için meydanlara davet ediyorum' diyen bir cumhurbaşkanımız var."

GECE GÜNDÜZ OY İSTEDİLER

AKP Trabzon milletvekili Adnan Günnar da yaptığı konuşmada, FETÖ'ye değindi: "Bunların nasıl satılmış olduklarını aslında herkes biliyor. Ancak bu olayların biraz uzağında yaşayanlar veya Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımızın bazıları bu olaylara tam olarak inanmayabilir. PKK'ya terör örgütü bile diyemeyen HDP'ye Güneydoğu'da gece gündüz çalışan FETÖ'cüleri gördüm. MHP veya CHP'ye destek verdirerek AKP'nin tek başına iktidarını engellemek istediklerine şahit oldum. Yapmış oldukları itiraflardan da anladık ki, Türkiye'nin stratejik dostlarının oyuncağı olarak Türkiye'yi bir taşeron ülke olarak bölmeye çalıştılar."

GELECEK PLANLARI HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Trabzon milletvekili Köseoğlu, 15 Temmuz şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında milletvekili heyeti olarak önce Almanya'ya gittiklerini, Londra'dan sonraki duraklarının da Hollanda olacağını söyledi. Köseoğlu, "Vatandaş ve soydaşlarımızla bir arada olmak ve hem tehlikenin farkına varmak hem de buradaki soydaşlarımızla gelecek planları hazırlamak istiyoruz" dedi.

Köseoğlu, Avrupa'daki Türk vatandaşlarıyla gerçekleştirilen bu tür programların birlik ruhunu oluşturma bakımından önemine dikkati çekti.

ONLARI ANMAK BOYNUMUZUN BORCU

UETD İngiltere Şubesi Başkanı Özen de 'ihanet kalkışması' diye nitelendirdiği FETÖ darbe girişiminde çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu vurgulayarak, "Bu insanlara rahmet okumak, dua etmek boynumuzun borcu. Aynı zamanda, onların meydanlarda verdiği bu mücadelenin masada kaybedilmemesi için isimlerinin hatırlatılması, hiçbir zaman unutulmaması lazım" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya 15 Temmuz Şehitleri Londra'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement