19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Manisa ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

19.09.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

Manisa'da, Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, şehit ve gazilerin, toprağı vatan insanı ulus yapan değerler olduğunu vurgula, Ak'ün bu kutsal vatanı gençlere emanet ettiğini belirtti.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Tugay Komutanı Piyade Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ziya Elmalı ile gazi dernekleri ile dernek üyesi gaziler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından kutlamalar kapsamında protokol üyeleri tarafından gazi dernekleri ziyaret edildi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi'nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Salihli

Gaziler Günü, Salihli ilçesinde Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam önemine ilişkin konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, "19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarından canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür." dedi.

Aydın'ın konuşması sırasında tören alanında bulunan gazilerden Kıbrıs gazisi Haşim Hekimoğlu (63) baygınlık geçirdi. Bir süre önce safra kesesinden ameliyat olduğu öğrenilen Hekimoğlu, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Salihli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hekimoğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Demirci

Demirci ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü töreni belediye önünde yapıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıs gazisi Himmet Çetin, törende yaptığı konuşmada, "Vatanı uğruna şehit ve gazi olmuş büyüklerimizi sonsuz saygı ve şükranla anıyoruz" dedi.

Törene, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Alka Ersoy, Belediye Başkan Selami Selçuk, Demirci Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kamil Aydemir, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kula

Kula ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Yunus Emre Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıs gazisi İsmail Kara, törende yaptığı konuşmada, "Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehitler nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazilik, Türk toplumunun ortak değeridir." dedi.

Törene, Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri katıldı.

Protokol üyeleri, tören sonunda Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement