19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Aydın'ın ilçelerinde etkinlikler düzenlendi.

19.05.2015 13:49

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Aydın'ın ilçelerinde etkinlikler düzenlendi.

Söke'deki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması saygı duruşu ve İstiklal marşı'nın okunması ile başlandı.

Törene,  kaymakam Mehmet Demirezer, Piyade Kurmay Albay Mücahit Tamer, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, diğer protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe  Müdürü Turan Günen'in yaptığı konuşmanın ardından, Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi Öğrencisi Hasan Karacaoğlan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından Gençlik Haftası nedeniyle Söke  Belediyesi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takım ve sporcuların ödülleri dağıtıldı.

İncirliova

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. Yıldönümü töreni İncirliova'da çelenk sunma töreni ile başlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, görevli öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün temsilcisinin olmadığı İncirliova'da, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün çelengini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan sundu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sona erdi.

Koçarlı

Koçarlı ilçesinde Aydın Havacılık Kulübü üyeleri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı anısına Adnan Menderes Kent Ormanı'ndan yamaç paraşütüyle atlayış gerçekleştirdi.

Türkiye Havacılık Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Taner Çakır, "Günün anısına da çok güzel uçuşlar yaptık. Atatürk'ün bize armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da buradan kutluyoruz" dedi.

Dört yamaç paraşütçüsü Adnan Menderes Kent Ormanı'ndan sırasıyla yamaç paraşütü ile atladı. Paraşütçülerden Taner Çakır gökyüzünde Türk Bayrağı açtı.

Köşk

Köşk'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni, Belediye Meydanı'nda gerçekleşti.

Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Kemal, İlçe Emniyet Amiri Ali Kırkan ve diğer protokol üyeleri katıldığı etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler şiirler okuyup hazırladıkları gösterileri sunarken, etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerede ödülleri verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Nazilli, Kuşadası ve Didim ilçelerinde etkinlikler düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement