19. Türksoy Ressamlar Buluşması - Son Dakika
Kültür Sanat

19. Türksoy Ressamlar Buluşması

19. Türksoy Ressamlar Buluşması

Malatya'daki "19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na katılan farklı ülkelerden 22 ressam, yarın gerçekleştirilecek sergi öncesi son çalışmalarını yaptı.

19.10.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'daki "19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na katılan farklı ülkelerden 22 ressam, yarın gerçekleştirilecek sergi öncesi son çalışmalarını yaptı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından İnönü Üniversitesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen buluşma, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kosova, Bosna Hersek ve Moldova'nın da aralarında bulunduğu 19 ülkeden kente gelen 22 ressam, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde atölye çalışması yaptı.

Ressamların, 10 gün boyunca açık havada ve atölye çalışmalarında tuvale yansıttıkları, son dokunuşlarını da bugün yaptıkları tarihi, doğal ve özgün eserler, yarın Malatya Sanat Merkezi'nde açılacak sergide vatandaşlarla buluşacak.

"Çok güzel neticeler alıyoruz"

TÜRKSOY Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ressamlar buluşmasının TÜRKSOY'un en önemli etkinlikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Bu yıl 19'uncu buluşmayı Malatya'da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mülazımoğlu, "Zaman dar olmasına rağmen Malatya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin verdiği ilhamla çok güzel neticeler alıyoruz. Malatya'yı layıkıyla tanıtmak için 19 ülkenin ressamları ellerinden geldiği kadar bu görevi yerine getirmeye çalışıyor, onlara minnettarız. Ressamlarımızın çalışmaları son şeklini aldı yarın sabah sanatseverlere sergimiz sunulacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19. Türksoy Ressamlar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement