2. Çorlu Çıkarması - Son Dakika
Yerel

2. Çorlu Çıkarması

2. Çorlu Çıkarması

Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 5 günlük aranın sonrasında yeniden Çorlu'ya gelerek esnaf ziyaretinde bulundu.

11.07.2012 14:07  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclisin kapanmasının ardından ilk ziyaretini Çorluya gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 5 günlük aranın sonrasında yeniden Çorlu'ya gelerek esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafların hükümetten bir şikayeti olmadığını dile getiren Akbulut: "Şikayetler belediye hizmetlerinin yetersizliğinden bunu artık belediye başkanımız düşünsün" dedi.

5 Temmuz'da Çorlu'da bir programımız oldu şimdi ikinci kez geldik diyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, partisinin Tekirdağ ve Çorlu yöneticileri ile birlikte semt pazarında esnaflar ve vatandaşlarla görüşmeler yaptı. Esnafların ve Pazar alışverişinde karşı karşıya geldiği vatandaşların sorunlarını dinleyerek istekleri olup olmadığını soran Akbulut: "Vatandaşlarımızla görüşüyoruz, aldığımız intibalar çok olumlu vatandaşımızın genelinde bir memnuniyet var. Ekonomik istikrardan yana bir memnuniyet var. Bazı münferit vatandaşlarımız kendi içyapılarında meydana gelen bazı sıkıntılardan bahsettiler" dedi.

Esnafların pazar yerleri ile ilgili bazı talepleri olduğunu kaydeden Akbulut: "Onunla ilgili düzenleme hazırlandı bugün yarın yürürlüğe girecek. Vatandaşımızın hükümetten beklentileri çok olumlu emekliler yapılan zamların biraz daha arttırılmasını arzu ediyorlar tabi gönül arzu eder ki daha fazla zam yapılsın ama bu bir istikrar meselesi, ekonomik istikrarımızın iyi gittiği anlaşılıyor. Çorlu'daki vatandaşımızın genelde hükümetimizden bir şikayeti yok, ekonomik istikrardan şikayeti yok, belediye hizmetlerinin eksikliğinden yeterli olmayışından şikayeti var bunu artık belediye başkanımız düşünsün" diye konuştu.

Çorlu Devlet Hastanesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı ile bir görüşme yaptığını da anımsatan Akbulut: "Sayın Bakan bir talimat vermiş, Sağlık Müdürü beni aradı. 100 kadar hastanede bazı kalemlerde eksikler varmış, bunlar giderilmeden hastane içerisine girersek, hizmet verimliliğinde eksiklikler, noksanlık olabilir bunu öne almak için çalışıyoruz, 2 ay sürebilir, 2 ay içinde eksikler tamamlanacak geçeceğiz hastaneye diyor. Sayın Bakanımız sağ olsun benim telefonumdan sonra hemen talimatı vermiş, inşallah daha kısa sürede açacağız. Hastanede eksiklikler, noksanlıklar bitirilmeden girersek içerisindeyken tamamlanması zaman alıcı oluyor bu bakımdan içine girilmeden tamamlanması bekleniyor. Bir ay bir buçuk ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.

Ergene Nehrinde yaşanan kirliliğin gündeme gelmesi konusunda sorulan sorular üzerine de Akbulut: "Ergene bizim Trakya'nın en büyük çevre felaketi bunun çözümü konusunda yıllardan beri çalışıyoruz ama bu yıllar öncesinden 35 yıl öncesinden gelen sorun biz bunu kucağımızda bulduk. Geçen yıl 6 Mayıs'ta Çevre ve Orman Bakanımız, Şimdi Orman ve Su İşleri Bakanımız oldu Veysel Eroğlu'na Sayın Başbakanımız bir talimat vermişti, 'Ergene'yi halledelim Trakya'yı, Çorlu'yu bu çevre felaketinden kurtaralım' diye. O günden bu yana çok ciddi çalışmalar var. En önemlisi çok ciddi para ayrıldı. 2 milyar TL bütçe ayrıldı bu iş için ekipler kuruldu. Bu ekipler çalışıyor. 1 yıllık zaman içerisinde yapılması gereken arıtma olaylarında büyük mesafe alındı. Belediye arıtmalarında, sürekli soruyorum gittiğim yerlerde epey belediye arıtmalarını yaptı. Organize Sanayi Bölgelerinin ıslah edilmesi için programda kısım vardı. 7 tane Islah OSB yapıldı Tekirdağ, Çorlu, Misinli bu bölgede yapıldı. Onlar dizayn ediliyor. Zaten bu Islah OSB'lerin atıkları Ergene'ye verilmediği zaman sorun bitiyor, dolayısıyla işin bana göre yüzde 50'si tamamlanmış durumda. 4 yıl süre verildi. 1 yılı geçti, 3 yıl daha var. Bu çalışma temposuyla inşallah 3 yıl sonra Ergene neredeyse içilebilir su kalitesinde 2. sınıf su diyorlar sulanabilir bir su kalitesinde suya kavuşacağız. Çalışmalar iyi gidiyor bugüne kadar 500 milyon liraya yakın harcama yapıldı. Bütçemiz iyi, kaynağımız iyi inşallah böyle giderse 3 yıl sonra Ergene felaketinden kurtulmuş olacağız" dedi.

(SŞ - )

11.07.2012 13: 44: 01

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Çorlu Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement