CHP Üsküdar Adayı Özkes Vazgeçmiyor - Son Dakika
Güncel

CHP Üsküdar Adayı Özkes Vazgeçmiyor

CHP Üsküdar Belediye Başkanı adayı Özkes, Üsküdar 2. ve 3. bölge seçim kurullarının itirazlarını reddetmesi üzerine İl Seçim Kurulu'na itiraz etti.

04.04.2014 18:41  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Üsküdar ve Küçükçekmece'deki yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarını sürdürüyor. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, daha önce Üsküdar 1. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazlarını reddettiğini ve bu durumla ilgili İstanbul İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını hatırlattı.

Özkes, ancak Üsküdar 2. ve 3. ilçe seçim kurullarının da itirazlarını reddettiğini ve bu konuyla alakalı İl Seçim Kurulu'na itirazlarını sunduklarını ifade etti.

Neredeyse bütün sanıklarda, kullanılan ve geçerli olan zarflardan fazla zarf çıktığını söyleyen Özkes, "Bu zarflar oradaki seçmen sayısından fazla olan zarflar. Yani hesapta olmayan zarflar çıktı. Bunun sayısının 10 binin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Elimizde fazladan 23 zarfın sandıkta olduğuna dair belgemiz var" dedi.

Üsküdar'da tam bir kanunsuzluk durumunun olduğunu savunan Özkes, şöyle devam etti:

"Kanunsuzluğu yer yer ilçe seçim kurulları, verdikleri kararlarda ima ediyorlar. Bir imada şu deniliyor; 'Kanunun verdiği iki günde biz bunları sayarak ortaya koymak durumunda değiliz'. Bütün sorun, Üsküdar'ın AK Parti'nin kalesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karargahı olması. Ne pahasına olursa olsun meşru-gayrimeşru her yolla Üsküdar'ın CHP'ye verilmemesi konusunda her şeyin yapıldığını görüyoruz. Biz hukuk mücadelesini vereceğiz. Duyumumuza göre Üsküdar 1. İlçe Seçim Kurulu'na yaptığımız itirazla ilgili de karar çıkmış. Eğer o da reddedilmişse YSK'ya gideceğiz. Biz bu seçimi sandıkta kazandık. Üsküdarlı bize teveccüh gösterdi ve bizi seçti ama bizim oylarımızda hırsızlık, çalma, çırpma var. Tespitlerimize göre zaten CHP'nin aldığı oylarda 8-9 bin başka partilere kayma var. 10 binin üzerinde fazla zarf var. 16 binin üzerinde geçersiz sayılan oy var. Bunların her biri seçim sonucunu doğrudan etkileyen entrikalar."

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da amaçlarının maddi gerçeğe ulaşmak olduğunu kaydederek, kaybedilen oyların seçimin sonucunu etkileyen bir husus olduğu için seçimin iptal olması gerektiğini, eğer iptal edilmeyecekse maddi gerçeğin ortaya çıkartılması açısından en azından sandıkların yeniden açılıp oy sayımının yapılmasını istediklerini söyledi.

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin ise Küçükçekmece'de yerel seçimlerde 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, belediye başkanlığı için kullanılan mavi zarflarda muhtarlık pusulası çıktığı takdirde muhtarlık seçimlerinin geçersiz sayılacağı, ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin oylarının ise geçerli sayılacağına dair bir karar verdiğini söyledi.

Zengin, 3. İlçe Seçim Kurulu'nun ise oyların tamamının iptal edileceğine dair karar aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Küçükçekmece'de iptal edilen 19 bin oy var. CHP olarak seçimi 10 bin oyla kaybettik. Bu geçersiz sayılan 19 bin oyun yeniden sayılmasını istedik. Önce Küçükçekmece İlçe Seçim Kurulu'na, sonra İl Seçim Kurulu'na yaptığımız itirazlar reddedildi. Dolayısıyla biz bugün YSK'ya itirazda bulunduk. Küçükçekmece'de halkın iradesinin sandığa tam yansımasını istiyoruz. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir karar verilmiş. Çünkü 1. ve 2. seçim kurulları demiş ki 'muhtarlık oyları iptal edilsin'. Mahallenin muhtar adaylarına da haksızlık yapılmıştır. Biz hem muhtar adaylarımızın hakkının yenmemesi için hem de Küçükçekmece'de doğru düzgün bir seçim yapılabilmesi için yeniden seçim yapılmasını istiyoruz."

Açıklamaların ardından Özkes, itiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu'na sundu. Zengin de YSK'ya iletilmek üzere dilekçeyi İl Seçim Kurulu'na verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Üsküdar Adayı Özkes Vazgeçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement