21 Stk'dan Barış Sürecine Destek - Son Dakika
Yerel

21 Stk'dan Barış Sürecine Destek

21 Stk\'dan Barış Sürecine Destek

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde faaliyet gösteren 21 sivil toplum kuruluşu (STK), başlatılan barış sürecine tam destek verdi.

25.04.2013 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde faaliyet gösteren 21 sivil toplum kuruluşu (STK), başlatılan barış sürecine tam destek verdi.

Eleşkirt Genç İşadamları Derneği, Diyanet-Sen ve Diva-Sen başkanları ilçedeki 21 sivil toplum kuruluşu adına ortak açıklamada bulundu. Ortak metni okuyan Eleşkirt Genç İşadamları Derneği Başkanı Nazım Balıkçı, kendisinin 21 STK adına açıklama yapmak üzere görevlendirildiğini ifade ederek, "Barış sürecinde aktif olarak görev alan Akil İnsanları, asil insanları ilçemizde görmekten büyük onur duyacağız. Onlar memlekete hizmet ediyorlar, bizlerde ilçemizde onlara hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Balıkçı, ülkede 300 milyar dolara mal olan ve 30 yıldır bölgeye sermaye gelmemesinin nedeni olarak gösterilen bu olayların bitmesini herkesin canı gönülden istediğini ve özlemle beklediğini kaydetti. Balıkçı, "Vicdan sahibi olan herkesi bu kanın durması için katkı sunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Musa Kazım Kartal ise; çözüm sürecine

Ağrı'dan yüzde 99'a yakın oranda destek verildiğini gözlemlediğini söyledi. Kendilerinin ve tüm din adamlarının insan hayatının ne kadar önemli olduğu konusunu her platformda dile getirdiklerini ifade eden Kartal, "Çözüm süreci, en başta akan kanı durdurmaya yöneliktir. Bu yüzden çözüm sürecine gönüllü olarak girdik ve aktif bir şekilde bu sürece destek veriyoruz. Bölgeye gelecek olan Akil İnsanları da sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen İl Basın Sözcüsü İlhan Yalçın da, barış sürecine duyarsız kalamayacaklarını belirterek, "Biz bu toplumun barış içerisinde, huzurlu bir şekilde yaşam sürmesi için geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bir arada hayatı paylaşacağımıza inandığımızdan barış sürecine evet diyoruz" dedi.

Kanaat önderi Fuat Çiftçi ise, bölgesinde ve dünyada yıldızı parlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 yıldan beri kanayan yaranın ve kardeşin kardeşi öldürdüğü bir ülkede başlattığı barış sürecini desteklediklerini söyledi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 21 Stk'dan Barış Sürecine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement