23 Nisan Beylikdüzü'nde Yeni Atarük Anıtı'yla Kutlanmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Beylikdüzü'nde Yeni Atarük Anıtı'yla Kutlanmaya Başladı

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışlının da 96. yıldönümünü resmi törenle kutlamaya başladı.

23.04.2016 10:58

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, ilçe protokolünün, ilçenin ve kardeş belediyelerden gelen miniklerin katıldığı belediye binası önündeki gerçekleşen törende yeni Atatürk Anıtı'nın da açılışı yapıldı. Heykeltraş Azmi Sekban'ın eseri olan anıt, büyük bir coşku ve marşlarla açıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukları, Beylikdüzü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaya başladı. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının da 96. yıldönümü olan bugünde Beylikdüzü Belediyesi Başkanlık Binası önünde gerçekleşen törende, bu yıl çelenkler Heykeltraş Azmi Sekban'ın eseri olan görkemli Atatürk Anıtı'na bırakıldı. Saygı duruşuyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Kardeş Belediye Çocukları da Açılışa Katıldı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçede bulunan birçok okul ve bayram kapsamında çocuk şenliği dolayısıyla bir süredir ilçede olan Artvin- Ardanuç, Sinop- Dikmen, Van- Edremit ve Trabzon- Düzköy kardeş belediyelerinden gelen çocuklar anıtın açılışını hep birlikte gerçekleştirdi.

Alışılagelmişin dışında sivil giysili, golf pantolonlu, şapkalı, çizmeli modern giyimiyle yansıtılan, Atatürk'ün milli mücadele yıllarında işgal altındaki vatanını karanlık günlerden kurtarmak için verdiği mücadeleyi simgeleyen Heykeltıraş Sekban'ın bir kompozisyon içerisinde tasarladığı anıt, Atatürk'ün karanlıktan aydınlığa geçişini, güneş gibi doğarak izinin ve silüetinin hiç silinmeyeceğini anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Nisan Beylikdüzü'nde Yeni Atarük Anıtı'yla Kutlanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement