23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: "Atatürk'ün bıraktığı emaneti, çocuklarımız ve gençlerimiz koruyacaklar, zamanı geldiğinde üstlendikleri ağır sorumluluğu yeni nesillere devredecekler"

22.04.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı emaneti, çocukların ve gençlerin koruyacağını, zamanı geldiğinde üstlendikleri ağır sorumluluğu yeni nesillere devredeceklerini ve Türkiye Cumhuriyeti böylece emin ellerde sonsuza kadar yaşayacağını bildirdi.

Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu simgeleyen, tarihin anlamlı bir dönemeci, TBMM'nin açılmasının milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönümün noktası olduğunu ifade etti.

Türk milletinin, ulusal birliği sağlayarak, din, dil, ırk ve toplumsal statü ayrımı gözetmeksizin herkesi aynı amaç etrafında toplayan Atatürk'ün önderliğinde ve O'nun ülkeyi aydınlığa kavuşturan projeleriyle birlikte hareket ederek hayata geçirdiğini belirten Poyraz, şunları kaydetti:

"Esareti kabul etmeyen Türk milletinin onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Mustafa Kemal'in, milleti ile el ele vererek Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, Amasya Genelgesi'nin yayımlanması, Erzurum ile Sivas kongrelerinin toplanması ve TBMM'nin açılmasıyla tüm yurdumuzu aydınlatmıştır. Meclis'in açılmasıyla Türk milleti yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisine ait olduğunu, bu hakkı hiçbir devlete ya da güce devretmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinin olduğunu tüm dünyaya duyurmuştur. Mustafa Kemal, Cumhuriyetin korunmasının ancak çocuklarımızın ve gençlerimizin çabaları ile mümkün olacağına inanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı emaneti, çocuklarımız ve gençlerimiz koruyacaklar, zamanı geldiğinde üstlendikleri ağır sorumluluğu yeni nesillere devredecekler ve Türkiye Cumhuriyeti böylece emin ellerde sonsuza kadar yaşayacaktır." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement