23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

ERZURUM ( AA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23.04.2015 13:27

ERZURUM ( AA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yeşilyurt, 23 Nisan'ın, ulusal egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  kuruluş günü olduğunu ve milli egemenliğin tüm dünyaya ilan edilişi anlamını taşıdığını belirtti.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, Erzurum'da da meşalesi yakılan istiklal ve hürriyet meşalesinin, kısa sürede vatan topraklarını aydınlattığını ve 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bağımsızlığımızın sarsılmaz bir ifadesi olduğunu vurgulayan Yeşilyurt, şunları kaydetti:

"Necip milletimizin geçmişte yokluk, yoksulluk ve bin bir türlü zorluk içerisinde verdiği istiklal mücadelesi, bugün yolumuzu aydınlatan bir ışık olmuş; atalarımızın gösterdiği azim, sabır, metanet ve kararlılık, bugün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarma yolunda verdiğimiz mücadelenin ilham kaynağını teşkil etmiştir. Millet olarak geçmişle gelecek arasında kurduğumuz bu sağlam bağın teminatı ise, hiç kuşkusuz çocuklarımızdır. Milli iradenin bir ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yılında varlıklarıyla yaşamımıza anlam ve sevinç katan, milletimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement