23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'na Doğru

Gaziantep Valisi Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, koltuğunu, çocuklara bıraktı.

22.04.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin koltuğunu çocuklara bıraktı.

Şahin'in makamına Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Ece Yeşilmen ve Şahinbey Çocuk Yuvası'ndan 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan Taş oturdu.

Yeşilmen, belediye başkanı olursa engellilerin rahat etmeleri ve çevre konusunda yapmak istediği çalışmaları anlattı.

Şahin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde engelliler konusunda çalışma yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyledi.

Hayata geçirilen projelerle engellilerin sosyal hayata katılmasına yönelik önemli katkılar sağladıklarını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Eğitilmelerini sağladık. Sağlıktan fırsat eşitliğine, pozitif ayrımcılıktan birçok konu üzerine çalışma yaptık. Şimdi istihdamla ilgili çalışıyoruz. Devlet memuru olma, girişimci olma, özel sektörde engellilerin işe girmesi konularında çalışıyoruz."

Ulaşımda yaşanan sıkıntılara da değinen Şahin, akıllı ve dinamik kavşaklar üzerinde çalışma yaptıklarını belirtti.

İstanbul ve Kayseri'den gelen güçlü bir ekibin çalışmalara başladığına işaret eden Şahin, "Kısa vadede karar verdiğimiz çalışmalarla bugün karar verdiğimiz 27 kavşağın geometrisini hızlı bir şekilde yapıp çıkacağız. 27 kavşağı akıllı ve dinamik kavşağa dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Şahin, konuşmaların ardından çocuklara hediye verdi.

Bu arada Vali Erdal Ata'nın koltuğuna da oturan 8'inci sınıf öğrencisi Beyza Nur Arslan, okullarda sosyal etkinliklerin artırılması, kütüphane sayısının çoğaltılması ve sınavların kaldırılmasını istedi.

Öte yandan TRT 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Yemen ve Libya'dan gelen çocuklar, Ata'yı ziyaret ederek, hediye takdim etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement