24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

MANİSA / 24 Kasım Öğretmenler Günü Manisa ve Uşak'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA/ 24 Kasım Öğretmenler Günü Manisa ve Uşak'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı durşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar Kültür Merkezi Lale Salonda, Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen programla devam etti.

Programa Vali Vekili Mehmet Yüce, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ile protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kula'daki kutlamalar Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi ve Kula Kültür Merkezi'nde, Akhisar'da Belediye Sineması'nda, Turgutlu'da Halil Kale Fen Lisesi'nde, Salihli'de Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda, Sarıgöl'de Belediye Düğün Salonu'nda ve Demirci'de de Ticaret ve Kültür Merkezi önünde yapıldı.

Uşak'taki kutlama

Uşak'ta da kent merkezindeki etkinlikler Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve beraberindeki öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Şahin ve beraberindeki öğretmenler daha sonra Vali Ahmet Okur'u ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlama programına katılan Vali Okur, eğitimin önemine değinerek öğretmenlik mesleğinin zorluklarını anlattı.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Okur, "Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, yenilikçi bakış açısına sahip lider öğretmenlerle, kaliteli ve bilimsel bir eğitimle mümkündür. Bu eğitimi veren siz öğretmenlerimize emanet edilen çocuklarımızı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve yücelten, devletimize ve milletimize karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirmelisiniz. Çünkü yetiştirdiğiniz çocuklar, ülkemizin geleceği olacaktır" dedi.

Törende göreve yeni başlayan öğretmenler ant içerken emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement