28 Gün Değil 28 Ay Sürse Aynı Erdemi Gösterirdik" - Son Dakika
Güncel

28 Gün Değil 28 Ay Sürse Aynı Erdemi Gösterirdik"

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, demokrasi nöbetine 28 gün ara vermeden devam ettiklerini, Ahlatlıların darbe girişimine karşı kararlı bir duruş sergilediğini vurgulayarak, "28 gün değil, 28 ay da devam etseydi tüm Türkiye gibi Ahlatlılar da bu mücadelede için gereken erdemi ortaya koyacaktı.

18.08.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, demokrasi nöbetine 28 gün ara vermeden devam ettiklerini, Ahlatlıların darbe girişimine karşı kararlı bir duruş sergilediğini vurgulayarak, "28 gün değil, 28 ay da devam etseydi tüm Türkiye gibi Ahlatlılar da bu mücadelede için gereken erdemi ortaya koyacaktı." dedi.

Türklerin Anadolu'yu vatan yapmasının en yakın tanığı olan ve birçok medeniyetin kuruluşuna ev sahipliği yapan Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara inin" çağrısından önce alanlara koşarak ülkelerine sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından "demokrasi nöbetleri" boyunca alanlardan ayrılmayan Ahlatlılar, demokrasiye bağlılıklarını da ortaya koydu.

Ahlatlılardan darbeye karşı kararlı duruş

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin başladığı ilk saatlerde hükümetin çağrı yapmasını beklemeden, belediyenin tüm araç ve ekipmanlarını kullanarak halkı meydana çağırdıklarını söyledi.

Herkesin girişime karşı birlik olmak için meydanlara indiğini aktaran Çoban, Ahlatlı kadınların, bırakacak bir yerleri olmadığı için çocuklarını da alarak alanlara koştuğunu belirtti.

Çoban, "Vatanın ve bayrağın tartışma konusu olamayacağını, bunun için cansa can verileceğini, hayatsa hayat verileceğini bütün ülkelere gösteren bir millet olmanın onurunu hep beraber yaşamış olduk." dedi

Demokrasi nöbetine 28 gün ara vermeden devam ettiklerini, Ahlatlıların darbe girişimine karşı kararlı bir duruş sergilediğini, belediye olarak da demokrasi nöbetlerinde vatandaşlarla beraber meydanlarda olduklarını anımsatan Çoban, bu süre boyunca her gün ayrı programlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Milli irade için nöbet tutan vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurgulayan Çoban, "Demokrasi nöbetleri 28 gün değil, 28 ay da devam etseydi tüm Türkiye gibi Ahlatlılar da bu mücadelede için gereken erdemi ortaya koyacaktı." ifadesini kullandı.

Batı medeniyetine karşı doğu medeniyeti

Avrupa Birliği ve ABD'nin darbe girişimi sonrası tutumunu eleştiren Çoban, Batı medeniyetinin iki yüzlü olduğunu dile getirdi.

Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle iki yüzlü bir Batı medeniyetinin karşısında bizler, Ahlatlılar olarak teklifte bulunuyoruz. Artık şu Batı medeniyetini, Batı kültürünü insan hayatına model olarak göstermekten vazgeçelim. Ahlat'tan doğan ve bütün Türkiye'yi tek millet yapan medeniyeti Batı medeniyetinin yerine insanlığımızın hayatına kurtuluş reçetesi olarak sunalım çünkü bu medeniyet bin yıldır Anadolu'da insanların faydasına çalışıyor, ırkçılığı reddediyor, ayrımcılığı reddediyor, mazlum milletlere çare oluyor. Hristiyan, Müslüman, gayrimüslim demeden herkesin hayat hakkını eşit oranda muhafaza ediyor. Bu kültür ve medeniyet iki yüzlü Batı medeniyetinin yerine çok sağlam bir medeniyet olacaktır diye düşünüyorum."

"Düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesiyle hareket ettiler"

Çoban, Ahlat'ın PKK ve FETÖ'nün ittifak kurduğu ilk yerlerden biri olduğunu anlattı.

FETÖ'nün, PKK'nın zayıf olduğu yerlere destek verdiğine dikkat çeken Çoban, şunları kaydetti:

"Ahlat, geçmişte yaşayan birçok Türk devletlerinin bütün niteliklerini, özelliklerini taşıyan bir ilçe. Bizim milli kültürümüzün bütün nüvelerini içinde barındırıyor. FETÖ, ilçemizde bir taraftan iyi olmayan niyetlerini sergiledi, bir taraftan da 'düşmanımın düşmanı dostumdur' ilkesiyle hareket ederek, ilk ittifaklarını burada yaptı. Üst aklın bu iki örgütü bir araya getirdiği ilk yerlerden biri, Ahlat'tır."

Yerel seçimlerde bu iki terör örgütünün birlikte hareket ettiğini vurgulayan Çoban, seçimleri AK Parti'nin kazanmasını kabul edemeyen bu örgütlerin ilçeyi yağmaladığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Gün Değil 28 Ay Sürse Aynı Erdemi Gösterirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement