33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası

Grup serisinde toplamda birinciliğe Bulgaristan ulaştı.

27.09.2014 20:34

33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası grup serisinde Bulgaristan, altın madalyanın sahibi oldu.

Halkapınar Spor Salonu'nda dün tamamlanan bireysel yarışmaların ardından bugünkü grup serisinde 31 ülke mücadele etti. Toplamda 34.449 puana ulaşan Bulgaristan altın madalyaya uzandı.

Bulgaristan'ı 34.282 puanla izleyen İtalya gümüş, Belarus da 34.133 puanla bronz madalya kazandı. İlk kez dünya şampiyonası grup serisinde yer alan Türkiye ise 24.916 puanla 29. oldu.

Rusya ilk performansını Tarkan'ın "Şıkıdım Şıkıdım" ve "Şşımarık" şarkıları eşliğinde sergiledi. Azerbaycan da ikinci performansında "Sarı Gelin" türküsünün ezgilerini kullandı.

Almanya'da Türk asıllı Rana Tokmak da yer aldı.

Tayland da Türkiye gibi ilk kez dünya şampiyonasında grup serisinde mücadele etti.

Atilla Örsel'e ödül

Öte yandan, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkan Bruno Grandi, eski Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel'e özel ödül verdi.

Grandi, yaptığı konuşmada, Atilla Örsel'in kalbinin hep cimnastik için attığının belirterek, "Atilla Örsel, Türkiye'de, Avrupa'da ve uluslararası federasyonlarda hizmet verdi. Kendisine dünya cimnastik aileleri adına bu özel ödülü takdim ediyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de Örsel'e, Türk cimnastiğine olan katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Şampiyona yarın sona erecek

22 Eylül tarihinden itibaren devam eden 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası, yarınki grup finalleriyle sona erecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement