41 Ülkenin Eğitim Sendikası Temsilcileri TBMM'yi Gezdi - Son Dakika
Politika

41 Ülkenin Eğitim Sendikası Temsilcileri TBMM'yi Gezdi

41 Ülkenin Eğitim Sendikası Temsilcileri TBMM\'yi Gezdi

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 'Dünya 5'ten büyüktür' demeye devam edeceğiz.

13.02.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 'Dünya 5'ten büyüktür' demeye devam edeceğiz. İslam ülkelerinin yöneticilerine 'Mezhebiniz ne olursa olsun kardeş olmaya devam edin' çağrısında bulunmaya, dünyanın neresinde mazlum varsa kucaklamaya, nerede zalim varsa karşısında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen 25. Yıl Vefa Buluşması etkinliği kapsamında Türkiye'deki 41 ülkenin eğitim sendikası temsilcilerini TBMM'de kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana çeşitli badireler atlattığını ve çok sayıda darbeler gördüğünü söyleyen Gündoğdu, hiçbirisinin 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi kadar tehlikeli ve şiddetli olmadığını belirtti. O gece İslam diniyle bağdaşmayanların, içinde vatan sevgisi barındırmayanların Türkiye Cumhuriyeti devletine, milletinin kardeşlik duygusuna kastettiğini anlatan Gündoğdu, darbe girişiminin, eski Türkiye'yi isteyen, içeriden ve dışarıdan nemalananlar ile yeni büyük Türkiye'yi oluşturmak isteyenlerin mücadelesi sonucu olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin hem demokratik hem ekonomik bağımsızlığına kavuşmasının, dünya mazlumlarına sahip çıkmasının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" çıkışının darbe girişiminde etkili olduğunu ifade eden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe girişimi püskürtüldüğünde dünyada milyonlarca insanın sokağa dökülerek dini, dili farklı olsa da ellerindeki Türk bayraklarıyla bizim zaferimize ortak olduklarını gördük. Darbeyi püskürtmemizde 4 unsur etkili oldu: İlk kez bir lider şapkasını alıp kaçmadı, bu lider de Recep Tayyip Erdoğan'dı. Yine ilk kez millet bu liderin arkasından koştu, Meclis bu iki unsura eşlik etti ve ümmetin duası bizimleydi."

Gündoğdu, Batı'nın her zaman sadece kendi ülkelerinde yaşananları gördüğünü, dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumların sesine kulak tıkadığını belirterek, şunları söyledi:

"Kendi ülkelerinde bir balina kıyıya vursa kıyameti koparan Batı, milyonlarca insanın, çocuğun ölümüne seyirci kalıyor. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 'Dünya 5'ten büyüktür' demeye devam edeceğiz. İslam ülkelerinin yöneticilerine 'Mezhebiniz ne olursa olsun kardeş olmaya devam edin' çağrısında bulunmaya, dünyanın neresinde mazlum varsa kucaklamaya, nerede zalim varsa karşısında olmaya devam edeceğiz. Biz adının Müslüman olduğuna bakmaksızın Esadların, Sisilerin zalimliğini haykırmaya devam edeceğiz. Demokrasinin kitabını Batılılar yazmış olabilir ama insan haklarının kaynağı İslam'dır, Kur'an-ı Kerim'dir. 15 Temmuz gecesi demokrasinin destanını yazdık, Batılıların da bu destanı okumasını tavsiye etmeye devam edeceğiz."

ABD'nin "Demokrasi getireceğiz" diye Irak'a girdiğini, ancak arkasında gözyaşı, acı bıraktığını dile getiren Gündoğdu, Müslüman ülkelerin birbirlerine kenetlenip, kendi ülkelerini kendilerinin koruması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin yaklaşık 3 milyon Suriyeliye baktığını anımsatan Gündoğdu, "Geçmişte Iraklıya, Afganistanlıya baktık. 3 milyon değil, 30 milyon olsa yine mağdur kardeşimize bakarız. Bu milletin mayasında bu var, dinimiz de bize bunu emrediyor." ifadelerini kullandı.

Ahmet Gündoğdu, Filistinli temsilcinin kendi ülkesinde yaşananları anlatması üzerine, Filistin davasının başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar devam edeceğini dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi de Gündoğdu'ya, eğitim sendikaları adına, yaptığı hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gündoğdu, 41 ülkeden gelen eğitim sendikalarının temsilcilerine Meclisi gezdirdi ve darbe girişimi gecesi bombalanan alanlar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 41 Ülkenin Eğitim Sendikası Temsilcileri TBMM'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement