474'üncü Festival Bayram Havasında Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

474'üncü Festival Bayram Havasında Devam Ediyor

474\'üncü Festival Bayram Havasında Devam Ediyor

474’üncü Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında ilimize gelen Romanya, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Polonya, Sırbistan, Macaristan, Tunus, Slovakya, Yunanistan ve Makedonya halkoyunları ekibi Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri yaptı.

26.04.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

474'üncü Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında ilimize gelen Romanya, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Polonya, Sırbistan, Macaristan, Tunus, Slovakya, Yunanistan ve Makedonya halkoyunları ekibi Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları ekibinin de gösterilerini sergilediği gece de Manisalılar unutulmaz bir gece yaşadı. Halkoyunları ekiplerinin gösterilerini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün eşi Şeyda Ergün ile birlikte izledi.

Bu yıl 474'üncüsü düzenlenen Mesir Macunu Festivali, Manisa'da bayram havası yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilimize gelen Romanya, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Polonya, Sırbistan, Macaristan, Tunus, Slovakya, Yunanistan ve Makedonya halkoyunları ekibi Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri yaptı. Halkoyunları ekiplerinin gösterilerini Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve eşi Hafize Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile birlikte çok sayıda Manisalı izledi. Gecede sırasıyla sahne alan ve ülkelerinin folklorunu Manisalılara tanıtan halk dansları ekipleri, Manisalı vatandaşların beğenisini topladı. İlimize gelen yabancı ülkelerin halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra gece de, Manisa Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları ekipleri de gösterilerini sergiledi. Gösteri sonunda Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Mesir Komitesi Üyesi Nursel Ustamehmetoğlu ile birlikte protokol üyeleri sahneye çıkarak halkoyunları ekiplerini tebrik etti. Daha sonra protokol üyeleri tarafından, halkoyunu ekiplerine festivale katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 474'üncü Festival Bayram Havasında Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement