5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı'nın Ardından - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı'nın Ardından

5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı\'nın Ardından

Gölcük Belediyesi Başkanı Mehmet Ellibeş: "Dünya kültürüne güzel bir ev sahipliği yaptık"

08.09.2014 13:32

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 5-7 Eylül'de düzenlenen 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı ile dünya kültürüne güzel bir ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyona 190 Türk, ve 10 ülkeden 30 sanatçının katıldığını belirtti.

Çalıştay kapsamında tarihe tanıklık ettiklerini, kültüre ve sanata değer verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bunların geliştirilmesi için her türlü çalışma yürütülen şehrimizde bu organizasyonu gerçekleştirdik. Kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı akademik anlamda da gelenekselleştirildi. Şenliğe 190 Türk, Macaristan, Özbekistan, Arnavutluk, Kosova, Kazakistan, Yunanistan, Kırgızistan, Makedonya, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 30 kırkyama ustası ve akademisyenin katıldı."

Geleneksel el sanatlarından biri olan kırkyamayla ilgili çalışma yapmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Ellibeş, "Belediye olarak ulusal ve uluslararası alanda sanatı destekleyen şehirlerden biri olmayı hedefliyoruz. Bu yönde UNESCO Milli Komitesinin Gölcük Belediyesine sunduğu takdir belgesi bu çalışmamızın en güzel ifadesidir" dedi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı'nın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement