51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Yerel

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışan "Sivas" adlı filmin galası yapıldı Yönetmen Müjdeci: "Filmim köpek dövüşü hakkında bir film değil"

13.10.2014 02:08

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışan  "Sivas" adlı film, sinema severlerle buluştu

Kaan Müjdeci'nin yazıp, yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü alan filmi "Sivas", Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gösterime girdi. Filmi, Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, jüri üyeleri, film oyuncuları ile sanat severler izledi.

Yönetmen Müjdeci, gösteri sonrası Perge Salonu'nda düzenlenen söyleşide film ile ilgili soruları yanıtladı. Müjdeci, filmin aralıklı olmak üzere 8 haftada çekildiğini ifade ederek, yaşanan problemler nedeniyle çekimler esnasında 2-3 prodüksiyon değiştirmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Müjdeci, senaryonun iki yılı araştırma safhası olmak üzere 3 yılda tamamlandığını dile getirerek, "Bu filmin öncesinde köpek dövüşleriyle ilgili bir belgesel yaptım. Bu sayede Türkiye'deki tüm köpekleri neredeyse tanıdım" dedi.

Başrol oyuncusu 11 yaşındaki Doğan İzci'nin köydeki 35 çocuk arasından seçildiğini aktaran Müjdeci, asıl başrol oyuncusunun bir başka çocuk olduğunu, çekimlere 3 gün kala değiştirdiklerini söyledi.

Müjdeci, filmdeki çocukların hepsinin çok yetenekli olduğunu dile getirerek, "Aslan karakterinin ayrı bir ruhu var. O ruhu filmin başından sonuna kadar kronolojik olarak çektik. Kronolojik olarak çektiğimiz için konu gelişti" diye konuştu.

-Köpek dövüşü filmi değil-

Çocuk ve hayvanlarla çalışmanın getirdiği zorluklardan bahseden Müjdeci, filmi senaryosu üzerinde çalışırken çocuk oyuncuların hangi durumda nasıl davranacağı ile ilgili olarak 1 ay psikiyatristle çalıştığını anlattı.

Müjdeci, bir seyircinin köpek dövüşlerinin yaygınlığı konusundaki sorusu üzerinde, bu tür dövüşlerin sadece İç Anadolu Bölgesi'nde değil, tüm Türkiye'de yaygın olduğunu aktardı.

"Bana göre filmim köpek dövüşü hakkında bir film değil" diyen Müjdeci, bu nedenle kendisi açısından filmdeki köpek dövüşünün pek bir önemi olmadığını vurguladı.

Seyircilerden birisinin filmdeki köpek dövüşü sahneleri nedeniyle yaptığı eleştiri üzerine Müjdeci, "Filmdeki köpeklerin dövüşleri sırasında duyduğunuz sesleri, saat 05.00'te gidip gerçek dövüşlerden çektim. Sonra da görüntünün üstüne kaydettim. Yani, o sesler filmdeki köpeklerden çıkmadı. Filmde hiçbir köpek zarar görmedi" diye konuştu.

Müjdeci, köpek dövüşüyle ilgili gelen sorular nedeniyle zaman zaman seyircilerle tartıştı.

-Filme kendi paramızı yatırdık-

Yapımcı Yasin Müjdeci ise filmde köpeklerin dövüşü sırasında görünen kanların gerçek olmadığını, seyircilerin gerçek olarak algılamış olmasının, amaçlarına ulaştıklarını gösterdiğini belirtti.

Müjdeci, çok fazla para kazanmayı düşünen insanlar olmadıklarının altını çizerek, "O yüzden filme kendi paramızı yatırdık. Bizim gördüğünüz gibi çok fazla oradan buradan yardımlar, prodüksiyonlar olmadı. Bağımsız olabilmemiz için, annemiz, babamız, çevremizdeki insanlar, bize ne verdiyse onunla çektik" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement