62. Hükümet Programı - Son Dakika
Güncel

62. Hükümet Programı

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Programda, çalışma hayatına ilişkin kaliteli, esnek ve güvenceli sistem vurgusu yapılıyor.

03.09.2014 13:39

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 62. Hükümet Programı'nda, çalışma hayatına ilişkin kaliteli, esnek ve güvenceli sistem vurgusu yapıldığını belirterek, " Nitelikli işgücü ve güvenceli istihdam, Türkiye'nin en büyük emek örgütü olarak destekleyeceğimiz hususlar. Ancak esnek çalışma, çalışma hayatının esnek çalışma gibi bir kavram üzerinden güvenceden, istihdam sürekliliğinden arındırılmasına seyirci kalamayız, kalmayız" dedi.

Gündoğdu, Memur-Sen Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, milletin, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde sadece kendi oylarıyla ilk defa cumhurbaşkanı seçmediğini, vesayetin her türlüsüne kapıların kapatıldığı "Yeni Türkiye" vizyonunun da arkasında olduğunu tescillediğini söyledi.

Ahmet Gündoğdu, halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle milli iradenin Çankaya'ya çıktığını, ülkede "millete rağmen" döneminin kapandığını ifade etti.

Hükümet programını incelediklerini, önem verdikleri yönlerin, eksik buldukları yerlerin olduğunu anlatan Gündoğdu, "İnsan, insan onuru, insani gelişmişlik ve bunlara ilişkin sosyal politikalar vurgusunun programın bütününde yer alması, Yeni Türkiye'nin anahtar kavramlarının 'insan' ve 'insan onuru' olduğunu gösteriyor" dedi.

Demokrasi, ekonomi, kalkınma ve eşit yurttaşlık kavramlarının ilişkilendirilmesi ve birlikte ele alınmasını, eşit yurttaşlık ve tarihdaşlık vurgusuyla çözüm sürecinin ilk defa bir hükümet programında yer almasını önemsediklerini belirten Gündoğdu, çözüm süreci çalışmalarının sivil toplum ve sosyal paydaşlarla istişare edilmesi gerektiğini söyledi.

-"Aktif sorumluluk almak ve paydaş olmak istiyoruz"

Hükümet Programının "Güçlü Ekonomi" başlığının kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Gündoğdu,  konfederasyon olarak hem Orta Vadeli Programın hem de Bütçe Kanunu'nun hazırlık aşamasında aktif sorumluluk almak ve paydaş olmak istediklerini vurguladı.

Hükümet Programında çalışma hayatına ilişkin "kaliteli, esnek ve güvenceli sistem" vurgusu yapıldığını belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Nitelikli işgücü ve güvenceli istihdam, Türkiye'nin en büyük emek örgütü olarak destekleyeceğimiz hususlar. Ancak esnek çalışma, çalışma hayatının esnek çalışma gibi bir kavram üzerinden güvenceden, istihdam sürekliliğinden arındırılmasına seyirci kalamayız, kalmayız. Bu anlamda, çalışma hayatında esnek çalışma odaklı bir sistemin hedeflenmesinden vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bugün, esnek çalışma adı altında hayata geçirilen taşeron uygulaması, Türkiye'nin en problemli alanlarından biri durumundadır."

-"Kamu görevlilerinin grev hakkından bahsedilmemesi özgürlük eksiği"

Gündoğdu, kamu görevlilerinin siyaset hakkı, grev hakkı ve üniformalılar ile emeklilerin örgütlenme hakkından bahsedilmemesini ciddi bir özgürlük eksikliği olarak gördüklerini söyledi.

YÖK'e ve üniversitelere el uzatılmasının gerekliliğine dikkati çeken Gündoğdu, akademik özerkliğin yanında mali yeterliliğin göz önüne alınmasının önemli olduğunun altını çizdi. Gündoğdu, akademisyenlerin mali durumlarının iyileştirilmesinin torba yasada yer alması gerektiğine işaret etti.

Hükümet programında kamu görevlilerinin emekli olduklarında maaşlarının büyük oranda düştüğünün tespit edilmesini önemsediklerini dile getiren Gündoğdu, ancak çözüm olarak tamamlayıcı sigorta yönteminin önerilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

-" Gazze'ye yardım kampanyasına destek olun"

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, 62. Hükümet'ten ve Başbakan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan,  Türkiye'nin en büyük emek örgütü Memur-Sen olarak üzerinde uzlaştıkları Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) kararlarını hayata geçirmesini talep etti.

Gündoğdu, Gazze'nin yeniden inşası için başlatılan kampanyaya destek istedi ve 2406'ya Gazze yazıp mesaj gönderilerek yardımda bulunulabileceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 62. Hükümet Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement