65. Hükümetin Kurulması - Son Dakika
Güncel

65. Hükümetin Kurulması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev almasına ilişkin, "Hep beraberce 65. Hükümetle beraber inşallah Türkiye'yi uçurmaya devam edeceğiz.

24.05.2016 17:44

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev almasına ilişkin, "Hep beraberce 65. Hükümetle beraber inşallah Türkiye'yi uçurmaya devam edeceğiz." dedi.

Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 65. hükümetin ülkeye, millete ve Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını diledi.

AK Parti'nin çok güçlü bir şekilde Türkiye'de hizmetlerine devam ettiğini belirten Erkoç, pazar günü büyük bir kongre gerçekleştirildiğini, olağanüstü kongrenin çok coşkulu geçtiğini hatırlattı.

Kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım'a görevinin hayırlı olmasını dileyen Erkoç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlık görevini tevdi etti, bugün de kabine açıklandı. Bu kabinede de Başbakan Yardımcılığı makamı Kahramanmaraş'ımıza, saygıdeğer milletvekilimiz Veysi Kaynak Bey'e tevdi edildi. Kentimiz adına çok mutluyuz. Kahramanmaraş'ımız için büyük bir mutluluk. Saygıdeğer Başbakanımıza, saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza bu makamı saygıdeğer milletvekilimiz Veysi Kaynak'a tevdi etmesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş olarak çok mutluyuz. İnşallah Kahramanmaraş'ımız Ankara'da daha güçlü temsil edilmeye devam edecektir." diye konuştu.

Erkoç, geçen dönem AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığını anımsattı. Ünal'a Kahramanmaraş'ta başlattığı çok önemli hizmetler dolayısıyla teşekkür eden Erkoç, hep birlikte Kahramanmaraş'a daha çok hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını vurguladı. Erkoç, şöyle devam etti:

"Tabii çok mutluluk verici bir olay. Veysi Bey beraber parti kurduğumuz ağabeylerimizden biridir. Veysi Bey'le beraber ekip olarak da çalışmıştık il ve merkez ilçe başkanı olarak. İnşallah bu yeni süreçte Kahramanmaraşımız daha güçlü bir şekilde Ankara'da temsil edilecek. Bundan dolayı ben yeniden saygıdeğer Başbakanımıza, saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza en kalbi duygularımızla minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Kahramanmaraş halkı adına Kahramanmaraş'a böyle bir makamı verdikleri için çok teşekkür ediyoruz."

"Çok önemli tecrübeye sahip"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın 1989 ve 1999 yılları arasında 10 yıl il belediye başkan yardımcılığı ve 3 ay da il belediye başkanlığı ile AK Parti il Başkanlığı yaptığını aktaran Erkoç, bakan yardımcılığı, milletvekilliği yapan, hem bürokratik hem de siyasi anlamda önemli tecrübeye sahip biri olan Kaynak'ın hem Türkiye'ye hem de Kahramanmaraş'a çok faydalı olacağı inancını vurguladı.

Yeni dönemde yeni ivmeyle Kahramanmaraş'a ve Türkiye'ye hep beraber, birlik ve beraberlik içinde hizmet edeceklerini belirten Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kahramanmaraş'ımız şu an siyaseten çok güçlü. Ankara'da çok güçlüyüz. İnşallah saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, saygıdeğer Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, belediyelerimiz hep beraberce yeni dönemde 65. Hükümetle beraber inşallah Türkiye'yi uçurmaya devam edeceğiz. Başbakanımız da çok önemli projelere imza atmış biri. Özellikle ulaşımda, havayolunu halkın yolu yapan, duble yollarla kuzeyinden güneyine doğusundan batısına Türkiye'yi bağlayan, 3. köprü, 3. havalimanı gibi birçok projelerle denizin altından geçen tüp geçitlerle önemli bir proje adamı. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız bu hareketin lideri bu misyonun başı, herkesin izini takip ettiği ve bu ufku bize aşılayan insan. İnşallah 65. Hükümetimiz tarihi hizmetler yapmaya devam edecek. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 65. Hükümetin Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement