76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bu yıl 76'ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı, Recep Kara oldu.

14.08.2015 20:44

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bu yıl 76'ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin  başpehlivanı, Recep Kara oldu.

Geleneksel olarak düzenlenen ve 5 gündür devam eden Dursunbey Panayırı kapsamında yapılan 76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Kadir Ergin, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Süleyman Aykırı, Ramazan Yarar, Hasan Zeybek, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Faruk Akkoyun, Sarhat Balcı, Fevzi Çakır, Cengiz Zengin, Kağan Kaya, Ramazan Bircan gibi ünlü pehlivanların da aralarında bulunduğu 250 güreşçi katıldı.

Zaman zaman güreşçiler arasında gerginliklerin yaşandığı organizasyonda sporcular, başpehlivan olmak için mücadele ettiler.

Güreşlerde, final müsabakasında Süleyman Aykırı'yı yenen Recep Kara, başpehlivanlığı kazandı. Dereceye giren güreşçilere, çeşitli miktarlarda para ödülü verildi.

Dursunbey Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Turhan, dereceye giren sporculara çeyrek altın hediye etti.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçelerinde bu yıl 76. kez yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığını belirterek, bu geleneği uzun yıllar yaşatmak istediklerini söyledi.

Dereceye giren güreşçileri kutlayan Bahçavan, müsabakalara katılan sporculara ve ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Güreşleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu ile civar ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement