8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği - Son Dakika
Güncel

8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği

8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği

Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden 7 15 yaş arası çocukların katıldığı 8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği kapsamında, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından gala gecesi düzenledi.

16.04.2014 22:29

Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden 7-15 yaş arası çocukların katıldığı "8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği" kapsamında, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından, WOW Hotel İstanbul Convention Center'da gala gecesi düzenlendi.

"Özel ihtiyaç sahibi çocukların, eşit yaşam hakları önündeki engellerin kaldırılması" mesajının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulması amacıyla WOW Hotel İstanbul Convention Center'da düzenlenen şenlikte, dünyanın çeşitli bölgelerinden çocukları İstanbul'da bir araya geldi.

Gala gecesinde teşekkür konuşması yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Şunu bir kez daha gördüm ki, insanlarımızın engelleri ancak zihinlerde olabilir. Bakırköy'de, zihinlerdeki engelleri tamamen kaldırmaya ve herbirimizin birer potansiyel engelli olabileceğini asla unutmayacağımıza söz veriyorum" diyerek engellilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra gecede Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği sponsorlarına ödülleri takdim edildi. Gecenin düzenlenmesinde sponsor olan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak da teşekkür konuşması yaptı.

Gecede engellilerden oluşan gruplar şarkılar seslendirerek dans etti.

Geceye Azerbaycan, Bosna Hersek, Endonezya, Gürcistan, İngiltere, Kosova, Macaristan, Makedonya ve Romanya'dan da okullar katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement