9. Anadolu Buluşmaları" - Son Dakika
Yerel

9. Anadolu Buluşmaları"

9. Anadolu Buluşmaları"

Anadolu Platformu Genel Başkanı Aldemir: "Anadolu Platformu'nun temel misyonu, bu yükleri taşıyacak kaliteli insan yetiştirmektir.

13.08.2014 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Platformu'nun "9. Anadolu Buluşmaları" Akyazı ilçesinde başladı.

Anadolu Platformu Genel Sekreteri Mehmet Alpcan, AA muhabirine, ilçedeki Kuzuluk Termal Tesisleri'nde, Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımcılarla gerçekleştirilen sempozyumun 9'uncusunun yapıldığını söyledi.

Sempozyumun bu yılki konusunun " Siyaset, Ahlak ve Cemaatler" olduğunu dile getiren Alpcan, "Sempozyumda çok değişik konular ele alınacak. Siyasetin ahlakın ve siyasetin ana temel kaynaklarında neler var, Türkiyenin durumu, İslam dünyasının durumu gibi bir çok konu, katılımcılarımız tarafından ele alınacak. Sempozyumların yeni Türkiye'ye katkı sunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir de sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, İslamın, insanlık için bir kurtuluş reçetesi olarak ortaya çıktığını, kısa sürede vicdanlarda karşılık bulduğunu ifade etti. Aldemir, "İslam dünyası, son dönemlerde medeniyete öncülük etme, insanlık için halife olma ve şahitlik misyonunu önemli oranda kaybetmiştir. İçinden çıkılmaz birçok sorunla karşı karşıya kalmış ve hastalıkların sırasıyla gelip yakaladığı bir coğrafyaya dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Geçmişte yaşanan iç kavgalar nedeniyle toplum içindeki yaraların sarılması gerektiğini dile getiren Aldemir, toplumun alt yapılarıyla daha fazla iletişim kurulması gerektiğini, milletin kendinden gördüğü, milletle bir arada olmaktan gocunmayan yöneticilerin öne çıkarılması gerektiğini anlattı.

Aldemir, şöyle devam etti:

"Bu konuda bu seçkinlerle asla uzlaşı olamaz. Şu ana kadar hep onlar saldırdı, biz savunmada kaldık. Bin yılı aşkındır bu topraklarda var olan inançlarımıza, değerlerimize, yaşam tarzımıza, birliğimize. Tek parti döneminde, İnönü dönemi, darbe dönemi, Gezi, Suriye ve Filistin'de saldırdılar. Bu savaşı daraltarak bilgi ve bilinçle yol almalıyız. Bunun için dikkatli ve bilinçli bir süreç işletmeliyiz. Bu sürecin değerlerimiz ekseninde kalıcı olması için bilgi üretim ocaklarımızı canlandırmalıyız."

"Yeni Türkiye'de güçlü olan devlet değil, millet olacaktır"

"Yeni Türkiye'de güçlü olan devlet değil, millet olacaktır" diyen Aldemir, medeniyetin yaşama sanatı olduğunu söyledi.

Cemiyet ve cemaatlerin, toplumu ayakta tutan ana unsurlar olduğunu dile getiren Aldemir, şunları kaydetti:

"Sivil yapılar devlete yamanarak varlığını sürdüremez. Kaliteli insan yetiştiremez. Devlet de sivil yapıları denetim altına alarak geleceğini teminat altına alamaz. Siyaset kurumu her biri bir ocak olan bu yapıların yetiştirdiği kaliteli insanları hayatın içine taşıyan sosyal yapıdır. Cemiyet ve cemaat çalışmaları toplumsal hayattaki çalışmalarıyla değerler ekseninde bir iklim oluştururlar. Siyaset de bu iklimde bu değerlerin salimen hayata geçirilmesini sağlar. İslam'da siyaset cemaat kavramlarının yeniden tanımlanması gerekiyor. Kadim tarihimize baktığımız zaman bir okul olan cemaatlerimiz onlarca siyasi lidere ve politik teşkilata, hatta birçok devlete istikamet üzere oldukları sürece ilham vermişlerdir. Din topraktır, siyaset süreçseldir, toprak üzerinde var olan mevsimsel devinimlerdir. Bu zaman diliminde şahit olduğumuz ahlaki sorumluluklardan kaçamayız. Yeni Türkiye'nin inşası ve İslam dünyasının özgürleşmesi içimizden bir gruba sorumluluk yüklenmesi ve geride kalanlarımızın seyretmesiyle gerçekleşmez. Anadolu Platformu'nun temel misyonu bu yükleri taşıyacak kaliteli insan yetiştirmektir. Amacımız sayı çoğaltmak değil, yetkin ve her alanda derinlikli, istikbal kaygısı olmayan hasbi insanlar yetiştirmektir."

Sempozyuma Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Bahar, Gazantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 50 katılımcının sunum yapacağı sempozyum, 17 Ağustos'ta sona erecek. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 9. Anadolu Buluşmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement