9. Anadolu Buluşmaları Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

9. Anadolu Buluşmaları Sempozyumu"

9. Anadolu Buluşmaları Sempozyumu"

Mısırda, Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Raşid: "Asla Gazze'yi, Kudüs'ü unutmuyoruz.

16.08.2014 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Adil Raşid, "Asla Gazze'yi, Kudüs'ü unutmuyoruz. Asıl konumuz, meselemiz, davamız Kudüs meselesidir. Allah'ın izniyle Rabbimiz onlara da yardım edecektir, onlar da başarıya ulaşacaktır" dedi.

Raşid, Akyazı ilçesindeki Kuzuluk Termal Tesisleri'nde düzenlenen "9. Anadolu Buluşmaları Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, bazı ayet ve hadisler okudu.

Mısır'daki darbecilerin Türkiye'deki seçimleri yakından takip ettiğini ifade eden Raşid, "Tek ümitleri 'Erdoğan da kaybeder' diye bekliyorlardı. Fakat Erdoğan kazanınca sanki babaları öldü. Bazen tartışma anında bize 'siz hükumette bazı hatalar yaptınız' deniyor, evet hatalar yaptık. Ancak hatalarımız asla İslam'a aykırılığıyla ilgili değildi. Belki uygulamada acele ve zamanlamada hata yapmış olabiliriz" diye konuştu.

Haktan yana olmalarının cezasını ödediklerini dile getiren Raşid, geçen sene bu dönemlerde Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda şehit olanları taşıdığını kaydetti.

Raşid, "Geçmişte de muasır medeniyetlerde dahil belki de en büyük katliam" diyerek, şöyle konuştu:

"Kafamdan yara almış kanlar akıyordu ama birşey hissetmiyordum. Asla ölmek gibi bir korkum olmadı. Hürriyet ağacı kanla beslenir, su ile beslenmez. Dün 12 şehit daha verdik. Bu katliamlara rağmen Allah'a yemin ederim ki sonuç Allah'ın dininin kazanması olacaktır. Allah'ın davası kazanacaktır. Mısır'dan bahsederken Suriye'deki zalimi unutmak imkansız. Allah'tan dileğimiz en kısa sürede ondan intikam alması ve Suriye halkının derin bir nefes almasıdır. Asla Gazze'yi, Kudüs'ü unutmuyoruz. Asıl konumuz, meselemiz, davamız Kudüs meselesidir. Allah'ın izniyle Rabbimiz onlara da yardım edecektir, onlar da başarıya ulaşacaktır. Oradaki mukavemet Hamas'ın direnişi Mısır'ın Refah kapısını kapatmasına rağmen, İsrail'de öbür taraftan vurmasına, oradaki hareket Allah'ın izniyle İsrail'in kalbini vurmayı başardı."

Öte yandan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Mısır'da yaşanan Rabia katliamı şahitliklerini ve olaylar esnasında yaşananları "Yarım Kalan Devrim, Mısır" kitabı, sempozyumunda yapıldığı alanda satışa sunuldu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Anadolu Buluşmaları Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement