9 Eylül Bornova'da Coşkuyla Kutlanacak - Son Dakika
Güncel

9 Eylül Bornova'da Coşkuyla Kutlanacak

9 Eylül Bornova\'da Coşkuyla Kutlanacak

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü Bornova Belediyesi'nin organizasyonu ile kutlanacak.

08.09.2014 10:54  Güncelleme: 10:55

9 Eylül Şehitliği'ndeki saygı duruşuyla başlayacak etkinlikler, Belkahve'deki Atatürk Anıtı önündeki tören ve akşam düzenlenecek fener alayı yürüyüşü ile devam edecek. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila tüm İzmir ve Bornovalılara çağrıda bulunarak, "Evlerimizi ve işyerlerimizi 9 Eylül'de Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatalım. Kurtuluş günümüzde birliğimizi ve coşkumuzu gösterelim" dedi

İzmir'in özgürlüğüne yeniden kavuştuğu gün olan 9 Eylül, Bornova'da da coşkuyla kutlanacak. İlk olarak Türk süvarilerinin Bornova'dan İzmir'e girdiği gün şehit olan iki askerin anısına yapılan Ege Üniversitesi Hastanesi'nin önündeki 9 Eylül Şehitliği'nde saat 09.00'da çelenk sunum töreni yapılacak. Ardından, Türk süvarilerinin İzmir'e giriş yaptığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de 9 Eylül'den bir gün önce İzmir'e baktığı Belkahve'de ise coşkulu bir tören düzenlenecek.

Bu tören de saat 09.30'da başlayacak. Belkahve'deki törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, '9 Eylül Kurtuluş Destanı' şiiri okunacak. Konuşmaların ardından zeybek gösterisi sunulucak. Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilecek. Akşam ise coşkulu bir fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. İş Bankası Viyadük altında saat 19.30'da başlayacak fener alayı geçişi Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Zafer Yürüyüşü, 9 Eylül sabahı saat 09.00'da Basmane Karakolu önünden başlayacak. Binlerce İzmirlinin katılması beklenen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Akşam ise Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu kapsamında saat 18.00'de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları gösterisi yapılacak. 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 21.00'de ise Selda Bağcan konseri ve havai fişek gösterileri yapılacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 9 Eylül ruhunu 92 yıl sonra Bornova'da yeniden yaşatacaklarını söyleyerek, "Tüm Bornovalıları etkinliklerimize davet ediyorum. Evlerimizi ve işyerlerimizi 9 Eylül'de Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatalım. Kurtuluş günümüzde birliğimizi ve coşkumuzu gösterelim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 9 Eylül Bornova'da Coşkuyla Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement