9 Şanslı Öğrenci Bilge Kral'ın Memleketini Görecek - Son Dakika
Yerel

9 Şanslı Öğrenci Bilge Kral'ın Memleketini Görecek

9 Şanslı Öğrenci Bilge Kral\'ın Memleketini Görecek

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek’in “Bilge Kral” lakaplı efsane lideri Aliya İzzetbegoviç için düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren 9 öğrenciye Bosna Hersek ziyareti hediye etti.

12.09.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek'in "Bilge Kral" lakaplı efsane lideri Aliya İzzetbegoviç için düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren 9 öğrenciye Bosna Hersek ziyareti hediye etti.

Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte hayata geçirdiği "Çağımızı Aydınlatan Değerler" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Gençlerin Gözünden Aliya İzzetbegoviç" şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler Başkan Mustafa Ak'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve öğrenci velileri de katıldı. Bosna Hersek'e gidecek öğrencilere "İyi yolculuklar" dileyen Başkan Ak, "Aliya İzzetbegoviç'in memleketine, bağımsızlık mücadelesi verdiği bölgeye sizleri ziyarete gönderiyoruz. Aliya İzzetbegoviç sadece Bosna Hersek için değil, tüm Müslüman ülkelerde de bilge bir liderdir. İslam dininin doğru anlaşılmasına yönelik çalışmaları ve felsefe alanındaki eserleri ile tanınan bir bilim adamıdır. Aynı zamanda da ülkesinin bağımsızlığı için yoğun mücadele vermiş bir devlet adamıdır. Sizlerin Bosna Hersek'i ziyaret edip tanımaları bizler için çok önemlidir" diye konuştu.

"EMANETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Keçiören'in Bosna Hersek'ten Gorajde ve Srebrenitsa ile kardeş belediye olduğunu hatırlatan Mustafa Ak, "Kültürel ilişkilerimiz çerçevesinde karşılıklı öğrenci alışverişi yapıyoruz. Kardeş belediyemiz Gorajde'de Fatih Sultan Mehmet İslam Kültür ve Eğitim Merkezimiz Bosna'ya yaptığımız önemli bir yatırımdır. Kayseri Camii'sinin yanında olan bu kültür merkezinin yapımını TİKA ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdik. Gorajde gazilik ünvanı olan bir yer. Çünkü Bosna direnişinde önemli merkezlerden birisiydi. Burası aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'ya ilk girdiği Dirina nehrini geçtiği bir bölge" dedi. Srebrenitsa Belediyesi'ne de yatırım desteği verdiklerini ifade eden Başkan Ak, "Osmanlı döneminde aynı devlet, aynı bayrak altında 500-600 yıl birlikte yaşadığımız Bosna'nın tarihi yerlerini de görüp öğreneceksiniz. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç vefat etmeden önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 'Bosna'yı size emanet ediyorum' demişti. Bu emanetimize sahip çıkmalıyız. Bütün Müslümanlara sahip çıkmalıyız" mesajını verdi.

"OSMANLI ÇATISI ALTINDA KARDEŞÇE YAŞADIK"

Başkan Ak Osmanlı'nın, hakimiyeti altındaki topraklara Müslümanlığı ve adaleti götürdüğünü, ama aynı zamanda asimile etmeden kardeşçe tek çatı altında nasıl yaşanacağının en güzel örneğini de sergilediğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne zaman ki Osmanlı oradan çıktı savaşlar ve zulümler başladı. Dünyada barışın sağlanması açısından da Osmanlı'nın farklı topluluklar arasında kardeşçe yaşamayı nasıl başardığının iyi incelenmesi gerekiyor. Dünya barışı ancak böyle sağlanır. Herkesin kendi inancına ve hukukuna göre yaşama hakkı vardır" dedi. Öğrencilere yaklaşık bir hafta sürecek Bosna Hersek gezisinde öğrendiklerini not etmelerini öneren Mustafa Ak, "Sizlerin arasından geleceğin şairleri, ressamları, yazarları çıkabilir. Orada edindiğiniz izlenimlerinizi yazıya, şiire, resme dökün. Biz de eserlerinizi burada sergileyelim" diye konuştu.

"KÜLTÜREL MİRASIMIZI TANIYACAKLAR"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıçgil ise, eğitime ve gençlere verdiği destekten ötürü Başkan Ak'a teşekkür ederek, "Okullarda Yaşayan Değerlerimiz ve Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz projelerimize büyük destek verdiniz. Öğrencilerimizin önemli şahsiyetleri tanımaları bizler için çok önemli. Çocuklarımızı Bosna'ya göndererek kültürel mirasımızı öğrenmelerine vesile oldunuz. Allah sizden razı olsun" dedi.

Öğrenciler de Bosna Hersek ziyaretini hediye eden Mustafa Ak'a teşekkür ederken "Aslında kardeş ülkeyiz, ama biz kardeşlerimizi tanımıyorduk. Sizin sayenizde oralara gidip kardeşlerimizi tanıyacağız" görüşünü dile getirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9 Şanslı Öğrenci Bilge Kral'ın Memleketini Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement